Meghosszabbítják a munkahelyvédelmi bértámogatást Koronavírus

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy augusztus 31-ig meghosszabbítják a munkahelyvédelmi bértámogatást.

A sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta, hogy eddig 10 500 cég pályázott a programra és 137 ezer munkavállalót érintett a támogatás.

A kormány munkahelyteremtő programjában pedig 3200 munkavállalóra adtak be igényt az érintett vállalatok több, mint 4 milliárd forint értékben. A költségeket hat hónapig az állam, három hónapig a munkáltató állja. A pályázók többsége kis- és középvállalkozás jellemzően a turizmus, az építőipar, a kereskedelem és a szolgáltatóipar területeiről – mondta el Bodó Sándor.

A támogatott időszakban személyenként legfeljebb havi 200 ezer forint a bértámogatás, ami az álláskeresők bruttó munkabérét és a hozzá kapcsolódó munkáltatói járulékokat tartalmazza. Ez dolgozónként havi nettó 112 ezer forint bértámogatást, azaz 9 hónap alatt elérheti a nettó 1 millió forintot is.

(Adó Online, MTI)


Kapcsolódó cikkek:


35 ezerrel dolgoztak kevesebben a harmadik negyedévben
2020. október 29.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, viszont a közfoglalkoztatottaké 16 ezerrel, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 21 ezerrel csökkent.