Megszületett a BKV idei bérmegállapodása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Átlagosan 15 százalékos alapbérfejlesztésben állapodtak meg a BKV munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői.

A BKV közleménye szerint a 2022-es végleges bérmegállapodás az igazgatóság jóváhagyásával lép majd életbe. A megállapodás az átlagos 15 százalékos mértékű alapbérfejlesztésen kívül – amely január 1-től érvényes – azt is tartalmazza, hogy a BKV-nál eltöltött idő elismeréseképpen 2021-ben bevezetett „Budapest-pótlék” mértéke szintén 15 százalékkal emelkedik. Ugyancsak 15 százalékkal nő a diplomás munkakörben foglalkoztatottak bérminimuma és a jutalomalap is 15 százalékkal, 195 ezer forintra emelkedik.

A megállapodás szerint a munkavállalók 2022-ben is jogosultak az év végi egyösszegű juttatásra, amelynek összege 20 ezer forintra emelkedik, az adójogszabályok által biztosított mérték szerint – olvasható a BKV közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. december 30.

EKSZ: Jövő évi béremelésről szó sem esett még a BKV-nál

Úgy tűnik, teljesen megfeledkeztek az illetékesek a közösségi közlekedésben dolgozók béremeléséről – állítja közleményben az ország több nagyvárosi szolgáltatójánál is jelen lévő Egységes Közlekedési Szakszervezet.