Mennyit keresnek a szabadban dolgozók?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyatrán keresnek az építőmunkások és a  gyógynövénytermesztők – derül ki a Napi.hu írásából.


A Napi.hu 71, nem irodai munkakör bérezését hasonlította össze a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2013-as adatai alapján; a lap bruttó kereseti adatokat közölt.

Zöldség, gyümölcs, dísznövény-termesztéssel 140-148 ezer forintot lehet bruttóban keresni; a gyógynövénytermesztők mindössze 123 ezer forinthoz jutnak. Hasonló 143-147 ezer közötti fizetésre számíthatnak a baromfi-, szarvasmarha-, ló-, vagy sertéstenyésztők.

A mezőgazdasági mérnökök havi bruttó 312 ezer forintos keresetre számíthatnak, míg a mezőgazdasági technikusok átlagosan 242 ezer forintot keresnek.

Az NFSZ adatai szerint az egyszeri építőipari munkás mindössze havi bruttó 126 ezres keresetre számíthat.

További részleteket itt talál.

Munkajogi kiskönyvtár csomag

A Munkajogi kiskönyvtár sorozat 2014-ben megjelent kötetei csomagban 20% kedvezménnyel kaphatók. A csomag A munka díjazása; A munka és a pihenőidő szabályai; A munkaviszony megszűnése és megszüntetése című kiadványainkat tartalmazza.

 

Bővebb információk és megrendelés itt.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.

2024. július 9.

Előkészítő és befejező cselekmény a munkaidő tekintetében

A munkaidő fogalma kulcsfontosságú a munka világában, mivel meghatározza a munkavállaló által elvégzendő munka idejét és ezzel összefüggésben a munkáltató kötelességeit és jogait. A munkajog részletesen szabályozza ezt a kérdést, beleértve az előkészítő és befejező cselekmények munkaidőként való elismerését is.