Minimálbér 2021: kezdődnek a tárgyalások

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. november 9.
Címkék: ,
Rovat: ,
A kormány aktív részvételével lassan megkezdődnek aa tárgyalások. A munkáltatók képviselői szocho-csökkentést, a munkavállalók komolyabb minimáálbér-emelést remélnek – derül ki a Napi.hu írásából.

November közepén, a kormány aktív részvételével kezdődnek meg a 2021-es minimálbérről és garantált bérminimumról folyyó tárgyalások; év vége előtt nem számíthatunk eredményre – derül ki a Napi.hu írásából.

A munkáltatói oldal lapnak nyilatkozó képviselője jövőre újabb szocho-csökkentésre számít, valamint arra, hogy a szakszervezeti oldal képviselői realistán állnak hozzá a vitákhoz.

A szakszervezeteknek egyelőre nincs egységes álláspontja, de Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a másik három visegrádi országban 200 ezer forintnál magasabb lesz jövőre a minimálbér (itthon jelenleg 161 ezer forint), és az EU bevezetésre váró irányelve szerint a legkisebb bér hazánkban nem lehet alacsonyabb a mediánkereset 60 százalékánál és az átlagbér 50 százalékánál.

További részleteket itt talál.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Lelassult a lakótelepi lakások drágulása
2020. december 3.

Lelassult a lakótelepi lakások drágulása

Idén január és szeptember között 4 százalékkal emelkedett a lakótelepi lakások ára 2019 hasonló időszakához képest, miközben tavaly még a drágulás mértéke 17 százalékos.

Az „egy és ugyanazon vállalkozás” fogalmának értelmezése
2020. december 3.

A De minimis rendelet évek óta azonos módon határozza meg az „egy és ugyanazon vállalkozás” fogalmát, mégis évről évre előjönnek ugyanazok a kérdések. Az alábbi írásomban néhány példán keresztül szeretném tisztába tenni az előírások gyakorlati alkalmazását.