Minimálbér 2021: kezdődnek a tárgyalások


A kormány aktív részvételével lassan megkezdődnek aa tárgyalások. A munkáltatók képviselői szocho-csökkentést, a munkavállalók komolyabb minimáálbér-emelést remélnek – derül ki a Napi.hu írásából.

November közepén, a kormány aktív részvételével kezdődnek meg a 2021-es minimálbérről és garantált bérminimumról folyyó tárgyalások; év vége előtt nem számíthatunk eredményre – derül ki a Napi.hu írásából.

A munkáltatói oldal lapnak nyilatkozó képviselője jövőre újabb szocho-csökkentésre számít, valamint arra, hogy a szakszervezeti oldal képviselői realistán állnak hozzá a vitákhoz.

A szakszervezeteknek egyelőre nincs egységes álláspontja, de Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a másik három visegrádi országban 200 ezer forintnál magasabb lesz jövőre a minimálbér (itthon jelenleg 161 ezer forint), és az EU bevezetésre váró irányelve szerint a legkisebb bér hazánkban nem lehet alacsonyabb a mediánkereset 60 százalékánál és az átlagbér 50 százalékánál.

További részleteket itt talál.

(Adó Online)Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Szűk keresztmetszetek lassítják a világgazdagságot

A kínálati oldalon kialakult szűk keresztmetszetek miatt a korábban vártnál valószínűleg lassabban növekszik az idén a világgazdaság teljesítménye – derül ki a Fitch Ratings globális előrejelzéséből.