Minimálbér 2021: kezdődnek a tárgyalások

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. november 9.
Címkék: ,
Rovat: ,
A kormány aktív részvételével lassan megkezdődnek aa tárgyalások. A munkáltatók képviselői szocho-csökkentést, a munkavállalók komolyabb minimáálbér-emelést remélnek – derül ki a Napi.hu írásából.

November közepén, a kormány aktív részvételével kezdődnek meg a 2021-es minimálbérről és garantált bérminimumról folyyó tárgyalások; év vége előtt nem számíthatunk eredményre – derül ki a Napi.hu írásából.

A munkáltatói oldal lapnak nyilatkozó képviselője jövőre újabb szocho-csökkentésre számít, valamint arra, hogy a szakszervezeti oldal képviselői realistán állnak hozzá a vitákhoz.

A szakszervezeteknek egyelőre nincs egységes álláspontja, de Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a másik három visegrádi országban 200 ezer forintnál magasabb lesz jövőre a minimálbér (itthon jelenleg 161 ezer forint), és az EU bevezetésre váró irányelve szerint a legkisebb bér hazánkban nem lehet alacsonyabb a mediánkereset 60 százalékánál és az átlagbér 50 százalékánál.

További részleteket itt talál.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Drágább az élet
2021. április 9.

Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára jelentősen emelkedett. Az élelmiszerek ára 2,7 százalékkal nőtt.

Kevesebbet vásároltunk februárban
2021. április 9.

Februárban a nyers adat szerint 5,6 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelemi forgalom az előző év azonos időszakihoz képest.

Laosz dióhéjban – történelem, gazdaság, adózás
2021. április 9.

Laosz dióhéjban – történelem, gazdaság, adózás

Az országra 2,1 millió tonna bombát dobtak le a vietnami háború éveiben, ami több, mint az amerikaiak által a második világháborúban ledobott bombák mennyisége és hatóereje. Nagyon erős a kínai gazdaság befolyása.