Minimálbér 2021: kezdődnek a tárgyalások


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány aktív részvételével lassan megkezdődnek aa tárgyalások. A munkáltatók képviselői szocho-csökkentést, a munkavállalók komolyabb minimáálbér-emelést remélnek – derül ki a Napi.hu írásából.

November közepén, a kormány aktív részvételével kezdődnek meg a 2021-es minimálbérről és garantált bérminimumról folyyó tárgyalások; év vége előtt nem számíthatunk eredményre – derül ki a Napi.hu írásából.

A munkáltatói oldal lapnak nyilatkozó képviselője jövőre újabb szocho-csökkentésre számít, valamint arra, hogy a szakszervezeti oldal képviselői realistán állnak hozzá a vitákhoz.

minimálbér 2021A szakszervezeteknek egyelőre nincs egységes álláspontja, de Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a másik három visegrádi országban 200 ezer forintnál magasabb lesz jövőre a minimálbér (itthon jelenleg 161 ezer forint), és az EU bevezetésre váró irányelve szerint a legkisebb bér hazánkban nem lehet alacsonyabb a mediánkereset 60 százalékánál és az átlagbér 50 százalékánál.

További részleteket itt talál.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).