Miniszterelnökség: a bértámogatások 98 százalékát már kifizették Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A kormány mintegy százezer munkahelyet védett meg a vendéglátás, a turizmus, a szállodaipar, illetve a sport- és szabadidős létesítmények célzott támogatásával – közölte az államtitkár, aki szerint a bértámogatási programot ismét meghosszabbították, a vállalkozások adminisztrációját egyszerűsítették, a kifizetéseket pedig felgyorsították.

Az új szabályozás eredményeként a megítélt bértámogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok, így a vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz. Mindez elmondása szerint 15 ezer vállalkozást érint, amelyeknél a dolgozók bérének felét 4 hónapra átvállalja a kabinet.

bértámogatás

A kormány minden erejével azon dolgozik, hogy az emberek egészségét, életét megvédje, és a munkahelyeket megőrizze; célja, hogy mielőbb újra kinyithasson az ország – húzta alá az államtitkár. Ehhez az kell, hogy a lehető leghamarabb minél többen megkapják az oltást – tette hozzá utalva arra, hogy erre készen állnak, ha érkezik elég vakcina.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. szeptember 1.

270 ezer ember kapott bértámogatást

A kormány a munkahelyvédelmi, a kutatás-fejlesztési és a munkahelyteremtő bértámogatással együttesen 270 ezer embernek nyújtott segítséget – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.