Munkanélküli-adó jön Fehéroroszországban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lukasenko belorusz államfő aláírta a rendeletet, amely pénzbüntetéssel sújtja a munkanélküliek egy részét – adta hírül a Napi.hu.


A rendelkezést azzal indokolják, hogy így akarják fülön csípni az adóelkerülőket, azokat, akik az állami szektoron kívül keresnek munkát maguknak. Mivel Fehéroroszországban gyakorlatilag az egész gazdaság állami tulajdonban van, mindenki megkaphatja a magáét, aki nem valamelyik állami vállalatnál dolgozik – írja a Napi.hu a Moscow Times jelentésére hivatkozva.

Az intézkedés azokat érinti, akik egy évben legkevesebb 183 napon át munkanélküliek voltak. Kivételt képeznek, akiknek nincs ugyan állásuk, de a maguk módján mégis hozzájárulnak az állam gyarapodásához. Ilyenek az önfoglalkoztatók és a nappali tagozatos egyetemi hallgatók – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

A munkáltató jogos gazdasági érdekei és a titokvédelem

Amikor a dolgozó megsérti a titoktartási kötelezettségét, akkor a munkáltató jogos gazdasági érdekeit is sérti. A jogos gazdasági érdeket sértő és veszélyeztető magatartások köre azonban szélesebb, mint az üzleti titok megsértése.

2024. február 27.

A GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.