Többet dolgozunk a németeknél


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1969 munkaórát dolgozott az átlagos magyar, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló 2013-ban.


A harmadik legszorgosabb nemzet a magyar az Európai Unióban, legalábbis a ledolgozott munkaórák alapján.
1969 munkaórát dolgozott az átlagos magyar, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló 2013-ban – hívja föl a figyelmet az MTI által pénteken kiadott infografika.

 

Ezzel az eredménnyel a magyar a harmadik legtöbbet dolgozó nemzet az Európai Unióban, csak a görögök és a románok előznek bennünket.

A ledolgozott munkaórák statisztikái alapján kibontakozó, a sztereotípiáktól eltérő képre néhány hete csodálkozott rá a Washington Post egyik szerzője, s írt cikket „A görögök keményebben dolgoznak a németeknél. Ki tudta?” címmel.

Bár mint a cikkben megjegyzi, a hivatalban eltöltött hosszú órák nem feltétlenül vezetnek magas hatékonysághoz, az OECD statisztikái semmiképp nem a „lusta görögökről” alkotott képet támasztják alá.

Ezen adatok alapján – bár erre a Washington Post szerzője nem tért ki – a magyar munkavállalók sem igazán vádolhatók lustasággal.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

Júliusban a bruttó átlagkereset 559 100 forint volt, ez 2%-os reálbércsökkennést jelent

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2023. szeptember 25.

Kirúgás Facebook-poszt miatt

Ha a közalkalmazott felperes maga tünteti fel munkáltatóját Facebook adatlapján, így saját személye közvetlenül összefüggésbe hozható a munkáltatójával. A Facebookon történt közlés tartalma miatt a közalkalmazott magatartása objektíve alkalmas lehet a munkáltató jóhírnevének megsértésére, amely magatartás megalapozhatja a jogviszony megszüntetését – a Kúria eseti döntése.