Több száz munkavállaló után nem fizették a közterheket, letartóztatták őket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A költségvetésnek 242 millió forint kárt okozó, vagyonvédelemre és takarításra szakosodott bűnszervezet két irányítóját tartóztatták le Pécsen.

A Pécsi Járásbíróság közleményében azt írták: a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak társaikkal alvállalkozói cégláncolatot létrehozva több száz munkavállalót foglalkoztattak vagyonvédelmi és takarítási munkálatokra 2019 júliusától 2021 februárjáig, úgy, hogy a munkavállalók után a közterheket nem fizették meg.

A munkáltatással összefüggő adó- és járulékfizetési, valamint a szolgáltatásnyújtásból származó általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettség kijátszásával több mint 242 millió forint hátrányt okoztak a költségvetésnek. A két férfi letartóztatását bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása, valamint nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt egy hónapra rendelték el. Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be szabadlábra helyezésért, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendeléséért, így a határozat nem végleges.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. május 10.

2015-ös százmilliós áfacsalás miatt emeltek vádat

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki nem vallotta be az általa vezetett tatai gazdasági társaság termékértékesítéséből eredő bevételét és csaknem százmillió forint áfát nem fizetett meg.
2021. június 22.

4,6 milliárdnyi áfacsalás állt a mobilbiznisz hátterében

Költségvetési csalás alapos gyanúja miatt letartóztatott négy férfit a Pécsi Járásbíróság, akik úgy tudtak versenyképes árat ajánlani a piacon, hogy a fiktív számlákra épülő hálózatuk révén 4,6 milliárdnyi áfát nyeltek el.