Elérhető az új online Jogtár

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. január 29.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Wolters Kluwer Kft. Jogtár termékcsaládja új online felületen is megjelenik. A technológia adta lehetőségeket maximálisan kihasználó új Jogtár a megszokott tartalmakat új funkciókkal bővítve teszi bárhonnan elérhetővé.


„A folyamatosan változó piaci igényekre reagálva a kiadó a Jogtár termékcsalád tartalmainak új online felületen való elérését valósította meg az új Jogtár elindításával” – jelentette be Tóth Gábor, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta: az új Jogtárral a Jogtárat két évtizede jellemző magas adatminőségi és tartalmi elvárások egy modern, napjaink felhasználói szokásait kielégítő, online elérésű felületen is megjelennek.

Az új Jogtár mentesíti a felhasználókat a DVD-lemezek telepítése és folyamatos frissítése alól, hiszen a kiadó szervereiről mindig a legfrissebb jogi tartalmakkal szolgálja ki felhasználóit. Az előfizetési szinthez igazodó felhasználónév/jelszó páros megadása után az új Jogtár felületére egyszerű internetkapcsolattal bárhonnan, bármikor belépve garantáltan a legfrissebb jogi tartalmak érhetők el.

 

 

 
A fejlesztés korántsem előzmények nélküli: a magyar jogi adatbázis-szolgáltatás piacán elsőként, 2004-ben indította el a kiadó első online elérésű jogi adatbázisát, a Web Jogtárat, de a jogszabályok online frissítését már 1996-ban megvalósították.
 
Korszerű felület, megbízható tartalom, a felhasználói igények maximális kiszolgálása – ezek az új Jogtár legfőbb jellemzői. A közel kétéves fejlesztési folyamatba a kiadó már a kezdetektől bevonta ügyfeleit. A visszajelzések azt a célt szolgálták, hogy a kiadó olyan terméket fejlesszen ki, ami a mindennapi használókat nem készteti egy új rendszer megtanulására, mégis az eddigieknél jobban támogatja a napi munkavégzést.
 
Az új Jogtár a keresési mechanizmust is megújította: ahogy azt az interneten megszokhattuk, elég pár betűt beírni, és máris választhatunk a felkínált találati lehetőségek közül. Számos kényelmi funkció támogatja, hogy a felhasználók a jóval több, mint félmillió jogi dokumentum között a lehető leggyorsabban elnavigáljanak a számukra releváns megoldáshoz.
 
Természetesen sok hasznos újdonságot nyújt még az új Jogtár, amelyek mind a munkavégzés hatékonyságát szolgálják, azonban a korábban is használt és bevált felhasználói funkciók megmaradtak, ilyen például a gyorsbillentyűk működése.
 
A meglévő és leendő előfizetők a korábban használt Jogtáruk mellett vagy helyett, a részükre már korábban biztosított (számlájukon szereplő) online regisztrációs kóddal a mai naptól vehetik használatba az új Jogtárat. Az új Jogtár itt érhető el.

 

(A Wolters Kuwer Kft. az Ügyvédvilág.hu kiadója – a szerk.)


Kapcsolódó cikkek:


Miért vall kudarcot a digitalizáció sok cégnél?
2021. január 18.

A digitális technológiákra való átállást gátolja, hogy az eddigi fejlesztéseik nem eredményeztek kézzelfogható üzleti hasznot, viszont a digitalizációra nem, mint a növekedés eszközére érdemes tekinteni, hanem, mint a túlélés feltételére – derül ki a EY közleményéből.

KPMG: a koronavírus felpörgette a digitalizációs forradalmat
2020. december 15.

Az informatikai vezetők nagyobb büdzsével gazdálkodhattak, de több is volt a kockázat, amit kezelniük kellett, így az adatbiztonsági beruházások kerültek az élre, megelőzve az ügyfélélmény növelését, illetve az infrastruktúra fejlesztését.