Új fejlesztés gyorsíthatja a könyvelést


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szkennelés után a beérkező, vagy kiállított számla azonnal megjelenik a könyvelő programjában.


A könyvelők munkáját 30 százalékkal is gyorsíthatja a magyar SDS Zrt. által kidolgozott felhőalapú dokumentum-közműrendszer, amely a könyvelő programjába továbbítja a számla képét és adatait, és visszakereshető módon tárolja is azokat – közölte a fejlesztő vállalat.

A közlemény szerint a számlák utaztatása és az adatok manuális rögzítése helyett a könyvelőprogramba beépített sdsys (Smart Document System) nevű csatolófelület alkalmazásával az adott cég csupán beszkenneli a beérkező, vagy kiállított számlát, ami azonnal megjelenik a könyvelő programjában, kikerülve az adminisztrációs hibákat és gyorsítva a folyamatot. 

Mivel a számlák folyamatosan – nem pedig a cégek által havi elkönyvelésben – jelennek meg, nem halmozódnak és kallódnak az iratok a könyvelőirodában. A fejlesztés azokkal a könyvelőprogramokkal is működik, amelyek önmagukban nem rendelkeznek dokumentumkezelő, vagy grafikus felülettel, a könyvelőknek semmilyen új technikát nem kell tanulniuk – írták.    

A tavaly év végén alapított vállalat becslése szerint mintegy két éven belül a magyar kis-és középvállalkozás (kkv) szektor fele az új megoldást használja az ehhez szükséges csatolófelület pedig egyfajta „dokumentumközműként” minden könyvelőprogramba bekerül majd. Az ebből származó bevétel, figyelembe véve a csaknem egymillió hazai kkv-t, már a harmadik üzleti évben elérheti a milliárd forintos összeget – mondták a cégnél az MTI érdeklődésére.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. október 26.

A mesterséges intelligencia a kiberbűnözésnek is lendületet ad

A vitathatatlan előnyök mellett komoly kockázatokkal is jár a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) alkalmazásnak terjedése – áll a brit kormány által csütörtökön ismertetett átfogó szakértői jelentésben. Rishi Sunak miniszterelnök szerint szélsőséges esetekben fennáll annak a veszélye is, hogy az emberiség teljesen elveszíti ellenőrzését az AI-technológia felett.