A vállalkozók mintegy negyede katázik

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. augusztus 30.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július végén már több mint 220 ezer adóalany kisadózó – derül ki a Magyar Idők cikkéből.


Jelenleg már a hazai vállalkozói szféra körülbelül egynegyede a kata, vagyis a kisadózó vállalkozások tételes adója szerint teljesíti közteherviselési kötelezettségeit. Az elmúlt körülbelül fél évben majdnem ötvenezer vállalkozás választotta a – fő szabály szerint – havi ötvenezer forint befizetésével járó egyszerű adózási lehetőséget.

[htmlbox felteteles_adomegallapitas]

Július végén több mint 220 ezer adóalany követte az egyszerűnek mondható adószabályozást.

Ehhez képest a múlt év végén a katatábor 175 ezer vállalkozást tömörített, vagyis hét hónap leforgása alatt majdnem ötvenezren csatlakoztak ehhez a közteherviselési formához – írja a Magyar Idők.


Kapcsolódó cikkek:


A bulinegyedben ellenőriz a NAV
2019. május 24.

Újra a NAV célkeresztjébe került a fővárosi bulinegyed. A NAV kiemelt figyelmet fordít a forgalmazott alkoholtartalmú termékek minőségének ellenőrzésére.

Kiútkeresés az ‘alagútból’ (1979-87)
2019. május 24.

Az Új Gazdasági Mechanizmus kudarcát követően a kormányzat kihasználta a világpiaci hitelbőséget, és szép lassan eladósította Magyarországot. Az életszínvonal folyamatosan emelkedett, növekedett a GDP, mégis a fejlett ipari országokhoz viszonyított helyzet nem javult, hanem romlott. A gazdaság dinamizálása elengedhetetlenné vált a 80-as évek elejére.