Adócsökkentésre költené a kormány az EU-s pénzeket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriási költekezésbe kezdhet a kormány, ha az év vége felé az EU utalni kezdi a támogatásokat – idézi a Portfolio cikkét az Index. 


A Magyar Idők információi szerint a kormány minimálbér-emelésre vagy járulékcsökkentésre vagy szja-csökkentésre fordítaná a pénzt, esetleg ezek közül egyszerre többre is. 

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

Így akár a minimálbér 8, a garantált bérminimum 12 százalékos ígért emelése ennél több is lehet. A lap szerint emellett 4 százalékos járulékcsökkentés és az szja csökkentése is elképzelhető. 

A Portfolio úgy tudja, hogy a kormány a GDP egy százaléka körüli összegből, nagyjából 300-400 milliárd forintból gazdálkodhat, ha megjönnek a támogatások – írja az Index


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.