Adócsökkentésre költené a kormány az EU-s pénzeket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriási költekezésbe kezdhet a kormány, ha az év vége felé az EU utalni kezdi a támogatásokat – idézi a Portfolio cikkét az Index. 


A Magyar Idők információi szerint a kormány minimálbér-emelésre vagy járulékcsökkentésre vagy szja-csökkentésre fordítaná a pénzt, esetleg ezek közül egyszerre többre is. 

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

Így akár a minimálbér 8, a garantált bérminimum 12 százalékos ígért emelése ennél több is lehet. A lap szerint emellett 4 százalékos járulékcsökkentés és az szja csökkentése is elképzelhető. 

A Portfolio úgy tudja, hogy a kormány a GDP egy százaléka körüli összegből, nagyjából 300-400 milliárd forintból gazdálkodhat, ha megjönnek a támogatások – írja az Index


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Matolcsy az inflációról: a kormány olajjal oltotta a tüzet

Egyetértve és együttműködve a jegybanki törekvésekkel a kormány az infláció letörését tekinti legfontosabb gazdaságpolitikai feladatának – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön, a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, Egerben. A jegybankelnök ugyanakkor úgy vélte: az „inflációs sokk” mélyén az ország gazdasági-pénzügyi függése rejlik, mely 2014 óta nőtt a meghatározó területeken.

2023. szeptember 22.

A magánszálláshely-szolgáltatás adózása – az áfa-szabályok (3. rész)

A kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás az általános forgalmi adó rendszerében ingatlan bérbeadásnak minősül. Az ingatlan bérbeadás az Áfa tv. 86. § (1) bekezdés l) pontja értelmében adómentes szolgáltatás, ugyanakkor ez az adómentesség az ingatlanok idegenforgalmi, turisztikai célú hasznosítására már nem terjed ki. Tisztázzuk még az ingatlan-bérbeadás és a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás közötti különbséget.