Adókedvezmény csábít a tőzsdére


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétfőn elfogadott adómódosítások között több is a tőzsde élénkítését célozza meg.

Ilyen egyebek között a tőzsdére lépő cégek fejlesztési adókedvezménye, illetve a befektetési jegyek tőzsdei tranzakciójának változó adózási szabályai – mondta Veres János pénzügyminiszter csütörtökön, miután találkozott a tőzsdeelnökkel. A megbeszélés után Szalay Berzeviczy-Attila a fejlesztési adókedvezményre vonatkozó módosítást méltatva elmondta: a kedvezmény vonzóbbá teszi a tőzsdére kerülést a cégek számára, ezzel is elősegítve a gazdaság fehéredését.

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.

2023. szeptember 27.

Adóellenőrzés: adózói jogok és kötelezettségek (2. rész)

Az eljárás és az ellenőrzési határidő megindulását követően, egészen a vizsgálatok befejezéséig érvényesülniük kell mindazoknak a jogoknak és kötelezettségeknek, amelyekkel a jogszabályok az adózót és az adóhatóságot felhatalmazzák, illetve előírnak. Az adózói jogok és kötelezettségek az Air.-ban, míg az adóhatóság jogai és kötelezettségei az Adóig. vhr.-ben kerültek szabályozásra.