Átlag negyedmillióért árverez az adóhatóság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén eddig az értékesebb árverések voltak sikeresek,a becsértéket több mint 60 ezer forinttal haladta meg a leütött átlagérték.

A tavalyi, viszonylag magas bázishoz képest is növekedés várható az adóhatóság elektronikus árveréseinek számában, egyes tételeknél az érték már most meghaladja a 2009-es egész éves mértéket – írta keddi számában a Napi Gazdaság.

A lap közlése szerint idén eddig az értékesebb árverések voltak sikeresek, erre utal legalábbis, hogy a becsértéket több mint 60 ezer forinttal haladta meg a leütött átlagérték.

Az ingó vagyontárgyak idén átlagosan 250 ezer forintért kelnek el, az ingatlanoknál pedig kétszázezer forint alatt alakul az átlagos leütési érték – az aktuális lista szerint az ingatlanok kevesebb mint negyede lakóépület.

Forrás: Hír24


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.