Átlag negyedmillióért árverez az adóhatóság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén eddig az értékesebb árverések voltak sikeresek,a becsértéket több mint 60 ezer forinttal haladta meg a leütött átlagérték.

A tavalyi, viszonylag magas bázishoz képest is növekedés várható az adóhatóság elektronikus árveréseinek számában, egyes tételeknél az érték már most meghaladja a 2009-es egész éves mértéket – írta keddi számában a Napi Gazdaság.

A lap közlése szerint idén eddig az értékesebb árverések voltak sikeresek, erre utal legalábbis, hogy a becsértéket több mint 60 ezer forinttal haladta meg a leütött átlagérték.

Az ingó vagyontárgyak idén átlagosan 250 ezer forintért kelnek el, az ingatlanoknál pedig kétszázezer forint alatt alakul az átlagos leütési érték – az aktuális lista szerint az ingatlanok kevesebb mint negyede lakóépület.

Forrás: Hír24


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.