Az idénymunkásokat ellenőrzi a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyári időszakban a mezőgazdasági idénymunkásokat és a vendéglátóiparban dolgozó átmeneti időre felvett alkalmazottakat is ellenőrzi az adóhatóság. Az időszakos munkák több százezer embernek nyújtanak bevételi forrást – írja a Magyar Nemzet.


A lap hétfői számában megjelent cikk szerint öt hónap alatt mintegy 4,1 milliárd forint folyt be a napszámosok, vendéglátósoknál és kereskedőknél dolgozó kisegítő személyzet és az építőipari cégeknél dolgozó segédmunkások utáni befizetésekből.

Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferense a lapnak elmondta: idén, június elejéig majdnem 370 ezer ember szegődött el egy-egy napra vagy kicsivel hosszabb időre alkalmi munkásnak és ez a szám a következő hetekben várhatóan emelkedik.

Az előírások betartását az idén szigorúan ellenőrzi a NAV, az idényjellegű foglalkoztatás áttekintése a kiemelt szempontok között szerepel. E területen ugyanis – az utóbbi évek tapasztalata szerint – előfordulnak szabálytalanságok, a legtöbbször az, hogy a munkáltató késve jelenti be alkalmazottait – írja a Magyar Nemzet.

Számvitel nagy kézikönyve csomag

A csomagban lévő kiadványok:

1. A számvitel nagy kézikönyve 2014
2. Kiskönyv az új Polgári Törvénykönyvről gazdasági szakembereknek
3. Adó határidőnapló

Most három kiadványt kap egy áráért! Bővebb információ és megrendelés itt!


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.