Csalás miatt nyomozhatnak az Uber ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy értékű költségvetési csalás miatt indulhat nyomozás az Uber ellen a Magyar Nemzet információi szerint.


A Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzettel közölte, érkezett hozzájuk feljelentés, ezt továbbították az illetékes Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészségre – olvasható a lapban. Az ottani ügyészség a feljelentésről törvényes határidőn belül dönt.

A Magyar Nemzet emlékeztet: az Uber legfrissebb közleménye szerint tegnaptól csak olyan autósok használhatják az Ubert, akik feltöltötték az alkalmazás platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Aki ilyenekkel nem rendelkezik, annak a hozzáférését felfüggesztik addig, amíg vállalkozói adatait nem adja meg a rendszerben.

Példák az áfatörvény alkalmazásához

Jelen kiadványunk olyan gyakorlati példatár, amely az általános forgalmi adózás területén leggyakrabban felmerülő jogeseteket és azok megoldását tartalmazza.

Megrendelés >>

Az Országos Taxisszövetség elnöke, Metál Zoltán a lapnak ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a cég mindössze annyit felejt el közölni, hogy személyszállítást csak megfelelő engedélyek és erre vonatkozó igazolások után vállalhatnának a sofőrök, bármilyen adószám valójában csak az Uber szerint megfelelő.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.