Döntött a kormány, megduplázzák az adóbírságokat


A kormány arról döntött, hogy augusztustól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabható pénzbüntetési tételeket megduplázzák.

Hétfő este számos rendelet és határozat mellett Orbán Viktor miniszterelnök azt is kihirdette a Magyar Közlönyben, hogy „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében”

MÓDOSÍTJÁK AZ ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNYT.

Ennek értelmében augusztustól megduplázták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiszabható pénzbüntetési tételeket:

A természetes személy adózó négyszázezer forintig, nem természetes személy adózó egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható,
  • aki elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az alkalmazottjai esetén, kétmillió forintig terjedő mulasztási bírsággal kell sújtani,
  • aki nem állít ki számlát, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget, szintén kétmillió forintig terjedő mulasztási bírsággal számolhat.

A rendeletben foglaltakat a hatálybalépése napját követően esedékes kötelezettségek megszegése esetében kell alkalmazni – olvasható a Magyar Közlönyben.

Forrás: index.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.