Drágább lehet a cigi és a bioüzemanyag


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A használt autókra vonatkozó regisztrációs adó csökkentése mellett az adóhivatal és a vendéglátósok adminisztrációs kötelezettségét mérsékelné, a bioüzemanyag és a dohánytermékek adóját pedig növelné a nemzetgazdasági miniszter törvénymódosítási javaslata.

Többek között a regisztrációs adóról, a jövedéki adóról és az illetékekről szóló törvényt módosítja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a parlamentnek benyújtott törvénymódosító javaslata.

Ha a képviselők zöld utat adnak a javaslatcsomagnak, akkor a háziorvosi tevékenység öröklése illetékmentessé válik, az adóhivatali dolgozóknak kevesebb adminisztrációs munkájuk lesz, a használt autók regisztrációs adójának számítása kedvezőbbé válik. A kedvezőtlen változtatások közé sorolható viszont a bioüzemanyag és a cigaretta adójának emelése, ami az érintett termékek drágulásához vezethet.

Folytatás az origo.hu-n.

Forrás: origo


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.