Elérhető a 2023-as kiva-kalkulátor


Most is segít a cégeknek a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában.

Ezzel a kalkulátorral bárki kiszámolhatja, hogyan alakulna az adózása, ha társasága a kisvállalati adó (kiva) alanya lenne. Minden vállalkozásnak megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 70-80 százaléka jobban járhat.

A kiva az egyik legkedvezőbb adózási forma: mindösszesen 10 százalék az adókulcsa, és kiváltja a társasági adót is. Továbbá jobban járnak azok a cégek is, amelyeknek a bértömege nagyobb a nyereségénél, vagy amelyek növekedésre fordítják vissza a nyereséget.

A kalkulátor ide kattintva érhető el.

Tájékoztató anyag pedig IDE kattintva látható.

Forrás: Pénzügyminisztérium


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.