Háztáji adok-veszek: lecsapott a NAV


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Mosonmagyaróvár melletti tanyán tetten illegális kereskedelmet lepleztek le.

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen számolták fel azt az illegális kereskedelmet, ahol hamis tisztítószerek és külföldről származó, zárjegy nélküli cigaretta cserélt gazdát. Jelenleg még tisztázatlan, hogy illegális cseretevékenységbe, vagy kiskereskedelembe futottak bele a nyomozók, ezt az eljárás későbbi szakaszában fogják vizsgálni.

Annyi azonban biztosan tudható, hogy a seftelés hamis mosószereket, öblítőket, valamint ezekhez tartozó hamisított címkéket és külföldről beszerzett zárjegy nélküli cigarettát érintett, amelyeket egy lakott területtől elzárt, kieső tanyán cseréltek, vagy adtak-vettek az elkövetők.

A rajtaütéskor a pénzügyőrök 455 liter mosószert, 440 liter öblítőt és 288 karton cigarettát foglaltak le. Az előkészítő eljárás során a NAV munkatársai a rendőrséggel is együttműködtek. A hatóság által lefoglalt termékek vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért a tetten ért kereskedőket a pénzügyi nyomozók üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett és költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatják ki.


Kapcsolódó cikkek

2015. május 6.

Lecsapott a hatóság ál-őstermelőkre

Elsősorban a szamócát árusító őstermelőket vizsgálták az országos ellenőrzésen. Több mint 320 ezren élnek az őstermelői adókedvezmények igénybevételével.