Illegális dohánypiac: keményen küzd a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint egymilliárd forint értékben vont ki adózatlan dohányterméket idén az adóhivatal a feketepiacról – írja a Magyar Idők.


Több mint tízezer esetben találtak illegális dohányárut az esztendő első hét hónapjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói – olvasható a Magyar Idők cikkében.

[htmlbox felteteles_adomegallapitas]

 

 A különféle ellenőrzések és akciók alkalmával nagyjából húszmillió szál cigarettát és több mint hét tonna fogyasztási dohányt foglaltak le a hatóság emberei. A jogsértő portéka együttes értéke nem csekély, az áru a feketepiacon akár egymilliárd forintot is érhet – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.