Ismert nevek a NAV adóslistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei harmadik negyedévben 93 adózónál állapítottak meg jelentős adóhiányt, az átlagösszeg 144 millió forint volt – írja a Napi.hu

Több év után lekerült a listáról Zuschlag János börtönt is megjárt egykori szocialista politikus – számol be részletekbe menően a NAV legnagyobb adósainak listájáról a Napi.hu.

A jelenleg is olvasható nevek között van mások mellett Seffer István plasztikai sebész; az Ámokfutók együttesből Kozso, azaz Kocsor Zsolt; az amerikai kitiltási ügyben és az OLAF által kifogásolt egyik milliárdos informatikai beszerzésben említett Tábor Viktor; a karcagi álbróker Marcsika, azaz Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. egykori ügyvezetője; Portik Tamás börtönbüntetését töltő egykori vállalkozó; a turizmus-vendéglátásban érdekelt Revuczky Karion; Muhanned Aldahduh vállalkozó, aki 2009 és 2012 között az FTC Jégkorong szakosztályátvezette; Zsiga Erika, az FTC Futsal-Footgolf Kft. ügyvezetője; Pfeifenróth Tamás erőemelő; Saskőy Szabolcs volt labdarúgó játékvezető; Schiszler Péter borász; Mustafa Sezen zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkotó, aki a Török-Magyar Kereskedelmi Kamara főtitkáraként tavaly júniusban tagja volt a magyar miniszterelnököt Törökországba elkísérő üzleti delegációnak, olvasható a Napi.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

NAV-Figyelő, 48. hét: tesztelhető az eÁFA, adventi ellenőrzések

Az adóhatóság ismételten arról tájékoztat, hogy 2024-ben elindítja az elektronikus áfarendszert, az eÁFA-t az áfabevallások elektronikus összeállításának és benyújtásának támogatására. A rendszer újdonságairól és az e-platformot üzemeltetők adatszolgáltatási kötelezettségeiről és a tesztfelület lépéseiről is olvashatnak az Accace Hungary eheti NAV Figyelőjében.

2023. december 5.

A hamisított termékek egészségügyi kockázatai

Rendszeresen adunk hírt arról, hogy a NAV munkatársai milyen hamis termékeket foglaltak le. A leggyakrabban hamis cigarettával, illatszerrel és ruhával találkozhatunk a cikkekben. De a költségvetési csaláson túl az ilyen termékek egészségügyi kockázatokat is jelenthetnek. Az index.hu cikkében erről olvashatnak.

2023. december 4.

Pénztárszövetség: több milliárd forinttal nő az idén az önkéntes pénztári befizetések után visszajáró szja

Több milliárd forinttal nő az idei önkéntes pénztári befizetések után visszajáró személyijövedelemadó-összeg, mivel nőtt az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári befizetések nagysága is; az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) pedig egyszerűen használható, a szükséges lépéseket közérthető módon felsoroló kisokost állított össze az adóvisszatérítéshez szükséges tennivalókról, hogy minél többen kapják meg a visszajáró pénzt – közölte azaz ÖPOSZ.