Ismert nevek a NAV adóslistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei harmadik negyedévben 93 adózónál állapítottak meg jelentős adóhiányt, az átlagösszeg 144 millió forint volt – írja a Napi.hu

Több év után lekerült a listáról Zuschlag János börtönt is megjárt egykori szocialista politikus – számol be részletekbe menően a NAV legnagyobb adósainak listájáról a Napi.hu.

A jelenleg is olvasható nevek között van mások mellett Seffer István plasztikai sebész; az Ámokfutók együttesből Kozso, azaz Kocsor Zsolt; az amerikai kitiltási ügyben és az OLAF által kifogásolt egyik milliárdos informatikai beszerzésben említett Tábor Viktor; a karcagi álbróker Marcsika, azaz Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. egykori ügyvezetője; Portik Tamás börtönbüntetését töltő egykori vállalkozó; a turizmus-vendéglátásban érdekelt Revuczky Karion; Muhanned Aldahduh vállalkozó, aki 2009 és 2012 között az FTC Jégkorong szakosztályátvezette; Zsiga Erika, az FTC Futsal-Footgolf Kft. ügyvezetője; Pfeifenróth Tamás erőemelő; Saskőy Szabolcs volt labdarúgó játékvezető; Schiszler Péter borász; Mustafa Sezen zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkotó, aki a Török-Magyar Kereskedelmi Kamara főtitkáraként tavaly júniusban tagja volt a magyar miniszterelnököt Törökországba elkísérő üzleti delegációnak, olvasható a Napi.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 15.

Egy percig se vegyük be, hogy a tranzakciós illeték emelése nem érinti az ügyfeleket

A hétfői kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy a kormány megemeli a pénzügyi tranzakciós illetéket. Az állami elvonás mértéke 2024. augusztus 1-től a nem készpénzes tranzakcióknál 0,45 százalékra, de maximum 20 ezer forintra emelkedik (eddig 0,3 százalék és maximum 10 ezer forint volt), míg a készpénzt érintő tranzakciók esetében a korábbi 0,6-ról 0,9 százalékra nő.

2024. július 15.

A fejlesztési tartalék kezelése a társasági adóban

Az adózó – döntése szerint – a jövőbeni beruházásaira fejlesztési tartalékot képezhet. A fejlesztési tartalék a következő évek beruházásaira számvitelileg elkülönített forrás, amelyet lekötött tartalékként addig kell kimutatni az éves beszámolóban, ameddig az adózó a beruházást meg nem valósítja. A fejlesztési tartalék népszerű vállalatfinanszírozási eszköz, amelyhez a társasági adóban adózás előtti eredményt csökkentő tétel kapcsolódik. Az Adó szaklap írása a fejlesztési tartalékhoz kapcsolódó társaságiadó- és számviteli szabályokat ismerteti, illetve röviden kitér az egyéni vállalkozók fejlesztési tartalékképzési szabályaira is.