Kilőttek az amerikai vámbevételek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jelentősen, 73 százalékkal nőttek az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP)által beszedett vámbevételek a 2019-es pénzügyi évben, ami jórészt az acél- és alumíniumtermékekre, illetve a Kínából származó árukra Donald Trump elnök által kivetett pótvámokból adódott.

A szövetségi kormány bevételi forrásai között második helyen álló hivatal a 2019. szeptember 30-án véget ért pénzügyi évben 2700 milliárd dollár értékű import után közel 72 milliárd dollárt szedett be különböző vámok címén.

A hivatal munkatársai 410 millió utazót ellenőriztek, közülük több mint 135,7 milliót repülőtereken, ami 3,8 százalékkal haladja meg az előző évi adatot.

Az utóbbi hat évben az ország 25 legnagyobb repülőterén évente átlagosan 5 százalékkal emelkedett az utazók aránya, de az új technológiák és innovatív átvilágítási programok bevezetésének révén átlag 17,8 százalékkal csökkent a várakozási idő.

Az új technológiák – az olyan nem intruzív vizsgálatok, mint a röntgenes átvilágítás – sokkal gyorsabbá tették az ellenőrzést, amivel évente több mint egymilliárd dollárt takarít meg a kormány, mintha a jóval időigényesebb fizikai vizsgálatokat alkalmaznák.

A CPB felelős Az Egyesült államok mezőgazdaságára és fogyasztóira veszélyt jelentő biológiai fenyegetések azonosításáért és feltartóztatásáért. Az ügynökség a 2019-es pénzügyi évben több mint 56 ezer kártevőt és több mint 1,75 millió tiltott növényt, ételt vagy állati mellékterméket szűrt ki.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 15.

Importvámok: nő a feszültség Kína és az USA között

Kína ellenlépéseket lesz kénytelen bevezetni abban az esetben, ha az Egyesült Államok szeptember 1-től valóban életbe lépteti a korábbi büntetővámok által eddig nem sújtott kínai árucikkek behozatalának jelentős részére a pótvámot – közölte a kínai kormányzat vámügyekért felelős biztottsága csütörtökön.