Bejegyzések amerikai importvámok címkével

2020. január 31. Adó

Kilőttek az amerikai vámbevételek

Jelentősen, 73 százalékkal nőttek az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP)által beszedett vámbevételek a 2019-es pénzügyi évben, ami jórészt az acél- és alumíniumtermékekre, illetve a Kínából származó árukra Donald Trump elnök által kivetett pótvámokból adódott.

2019. december 4. Cégvilág

Amerikai importvámok: közelebb a megállapodás

A túlfűtött retorika, a Hongkong és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület körüli feszültségek dacára az Egyesült Államok és Kína folytatja a kereskedelmi tárgyalásokat és közelebb került egy részmegállapodás megkötéséhez – értesült a Bloomberg hírügynökség a tárgyalásokhoz közeli forrásokból.

2019. augusztus 15. Adó

Importvámok: nő a feszültség Kína és az USA között

Kína ellenlépéseket lesz kénytelen bevezetni abban az esetben, ha az Egyesült Államok szeptember 1-től valóban életbe lépteti a korábbi büntetővámok által eddig nem sújtott kínai árucikkek behozatalának jelentős részére a pótvámot – közölte a kínai kormányzat vámügyekért felelős biztottsága csütörtökön.

2019. augusztus 2. Adó

Alakul az USA-Kína vámháború

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-üzenetben 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura. Kína úgy reagált, kénytelen lesz ellenlépéseket tenni abban az esetben, ha az Egyesült Államok ragaszkodik az újabb pótvámok bevezetéséhez.

2019. február 25. Cégvilág

Amerikai védővámok: Kína fellélegezhet

Washington elhalasztja a 200 milliárd dollár értékű kínai importárukra kivetett védővámok emelését, amely eredetileg március elsején volt esedékes – jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

2018. augusztus 31. Cégvilág

Ipari importvámok: engedményt tenne az EU

Az Európai Unió (EU) kész akár nullára csökkenteni valamennyi ipari termékre, köztük a gépjárművekre vonatkozó importvámokat, amennyiben az Egyesült Államok is hasonló vámcsökkentést vezet be – jelentette ki Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos.

2018. augusztus 8. Cégvilág

Az USA újabb kínai termékekre vet ki büntetővámot

Az amerikai kormány a terveknek megfelelően bevezeti további kínai portékákra 16 milliárd dollár értékben a 25 százalékos vámtarifákat – erősítette meg kedden, helyi idő szerint a kora esti órákban Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

2018. július 26. Cégvilág

Vámvita: közeledés az USA és az EU között

Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában – jelentette ki szerdán Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében az Európai Bizottság (EB) elnökével, Jean-Claude Junckerrel tartott találkozója után.