Minden egy helyen a civil szervezetek szabályozásáról (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adó-kódex legfrissebb, Civil kalauz című számából megismerheti és megértheti a civil szervezetek életét szabályozó valamennyi jogszabályt.

Az Adó-kódex legfrissebb, 2019/5-ös száma a civil szervezetek világának, működésének jogi szabályozásával foglalkozik, és példákkal alátámasztott teljes képet ad a területről.

A friss lapszámban így olvashat a civil szervezeti tevékenység folytatásának formáiról, az egyesület alapításáról, szerveiről és működéséről, az alapítvány létrehozásának módjairól, az alapítvány szervezeti felépítéséről, az alapítvány gazdálkodásáról.

Átfogó képet kaphat a civil szervezetek jogutódlásáról, megszűnéséről, a közhasznú szervezetté minősítésről, a civileket érintő adatkezelési szabályokról, és a szervezetek gazdálkodását, adózását meghatározó szabályokról.

Az Adó-kódex számos iratmintával is segíti a civil szervezetek életét.

A szaklap legfrissebb, 2019/5-ös számát itt vásárolhatja meg.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Megújult nemzeti importrendszer segíti a vámeljárásokat decembertől

A harmadik országokból érkező importszállítmányok vámkezelését december 1-től megújult, modernebb és biztonságosabb informatikai rendszer segíti, megfelelve ezzel uniós vámjogi elvárásoknak – közölte pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).