Minden egy helyen a civil szervezetek szabályozásáról (x)

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. április 25.
Címkék:
Rovat:
Az Adó-kódex legfrissebb, Civil kalauz című számából megismerheti és megértheti a civil szervezetek életét szabályozó valamennyi jogszabályt.

Az Adó-kódex legfrissebb, 2019/5-ös száma a civil szervezetek világának, működésének jogi szabályozásával foglalkozik, és példákkal alátámasztott teljes képet ad a területről.

A friss lapszámban így olvashat a civil szervezeti tevékenység folytatásának formáiról, az egyesület alapításáról, szerveiről és működéséről, az alapítvány létrehozásának módjairól, az alapítvány szervezeti felépítéséről, az alapítvány gazdálkodásáról.

Átfogó képet kaphat a civil szervezetek jogutódlásáról, megszűnéséről, a közhasznú szervezetté minősítésről, a civileket érintő adatkezelési szabályokról, és a szervezetek gazdálkodását, adózását meghatározó szabályokról.

Az Adó-kódex számos iratmintával is segíti a civil szervezetek életét.

A szaklap legfrissebb, 2019/5-ös számát itt vásárolhatja meg.


Kapcsolódó cikkek:


Az adóreform és az azóta eltelt időszak – helyi adók – 1. rész
2020. április 3.

A helyi közösségek közösségi szintű öngondoskodása fontos feltétele a társadalom működésének. A helyi adózás sem az elmúlt évtizedek találmánya, létezett ez már a középkorban is. Hogyan alakult ez Magyarországon az elmúlt három évtizedben? Milyen korábbi előzményei voltak ennek? Ez utóbbiról szólunk az adóreformot bemutató cikksorozatunk mostani írásában.

Adófizetési kedvezmények koronavírus idején
2020. április 2.

A koronavírus sok egyéni és társas vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, hiszen igen komoly bevételkiesésekkel és költségtöbbletekkel kell szembenézniük. Néhány ágazat a 47/2020. (III. 18.) kormányrendelettel, illetve a 61/2020. (III. 23.) kormányrendelettel ugyan adó és járulékmérséklést kapott, azonban a likviditási gondok nem csupán a kiemelt ágazatokat érintik. Érdemes tehát összefoglalni azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek adó/adóelőleg fizetési kötelezettség esetén segítséget jelenthetnek.