NAV: utalással a legegyszerűbb az szja-t befizetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Praktikus információkat osztott meg a NAV a honlapján az szja befizetéséről. Az utalás a legegyszerűbb, de aki mégis sárga csekken akarja fizetni, az sem marad hoppon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már több mint 1 hete elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén is több millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. Aki egyetért a dokumentum adataival, annak nem kell tennie semmit – egyéni vállalkozókat, őstermelőket és áfás magánszemélyeket kivéve –, május 20-án a tervezet a kiajánlott adatokkal hivatalos szja-bevallássá válik.

Akinek van ügyfélkapuja, az már most megnézheti  a NAV által készített szja-bevallási tervezetet.

Ha a bevallási tervezetben  fizetendő személyi jövedelemadó vagy szociális hozzájárulás szerepel, ezeknek a befizetési határideje 2021. május 20.

A fizetés legegyszerűbben banki átutalással teljesíthető, de emellett a tartozás postán sárga csekkel, vagy az ügyfélszolgálatokon bankkártyával is befizethető . A rózsaszín csekk nem alkalmas az adó megfizetésére.

Befizetésre alkalmas sárga csekk adónem megjelöléssel a NAV-tól igényelhető:

(nav.gov.hu)


Kapcsolódó cikkek

2020. április 30.

A NAV videókkal segíti az szja bevallást

A NAV videókkal segíti az szja tervezetek elfogadását, kiegészítését, valamint az adó 1+1 százalékának felajánlását – közölte az adóhivatal.