Negyvenezer doboz adózatlan cigarettát talált a NAV


Egy lassú traktor közúti ellenőrzésekor a szalmabálák alatt volt negyvenezer doboz adózatlan cigaretta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tákosnál.

A jármű vezetője az ellenőrzést észlelve keresztbe fordult az úton, majd kiugrott a traktorból és elmenekült – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök átvizsgálták a hátrahagyott vontatót, és a szalmabálák alatt fekete nylonokba rejtett kartondobozokat találtak, amelyek negyvenezer doboz ukrán csempészcigarettát rejtettek. A 77 millió forint értékű adózatlan cigarettát és a járművet lefoglalták – közölte a NAV.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.