Népszerű a SZÉP-kártya


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A feltöltések összege június végére meghaladta a 40 milliárd forintot.


Az Országgyűlés honlapján olvasható, képviselői kérdésre adott válaszában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyebek mellett hangsúlyozta: a SZÉP-kártya rendszerének sikerét kétségbevonhatatlanul igazolják a forgalmi adatok. 2013 júniusának végén már 21 ezer munkáltató 850 ezer dolgozója rendelkezett SZÉP-kártyával, amelyekre 2012-ben 72 milliárd forintot töltöttek fel, és 44 milliárd forintot költöttek el a munkavállalók.

A kártya bevezetése óta már 73 milliárd forint áramlott a döntően hazai kkv-kat tömörítő turisztikai és vendéglátóipari ágazatokba. A három kibocsátó vállalat pedig már közel 50 ezer elfogadóhellyel rendelkezik.

RODIN adózási-számviteli szakmai rendezvények

A magyar álláspont továbbra is az, hogy a kártyabirtokosok pénzének biztonsága érdekében a kibocsátási peremfeltételekre szükség van, a forgalmi adatok ismeretében az előírások egyáltalán nem tekinthetőek túlzónak vagy aránytalannak – írja a miniszter.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

A közvetett adózás rendszere Nigériában (1. rész)

Nigéria Afrika legnépesebb országa, több mint 250 etnikai népcsoporttal; hivatalos nyelve az angol. A legtöbben a mezőgazdaságból élnek, a gazdaság motorja a kőolaj-kitermelés. A kormány az elmúlt időszakban a közvetett adóztatásra fókuszált, így az áfa kulcsa 5%-ról 7,5%-ra nőtt. Következnek az érdekes részletek.

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.