4 százalékkal drágult a foglalkoztatás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly havonta, átlagosan egy dolgozó foglalkoztatása 310 ezer forintba került, ami kicsivel több mint 4 százalékos éves növekedést jelent – közölte a KSH.


2011-ben a havi átlagos munkaerőköltség az ötvennél több főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a kijelölt nonprofit szervezeteknél 326 ezer forint volt. Ezen belül a közszférára jellemző költségszint 289 ezer forintot, a vállalkozói köré 356 ezer forintot tett ki – közölte honlapján a KSH. A munkaerőköltségből a munkajövedelmek részaránya 74, a szociális költségeké 23, a képzés és más költségelemek részaránya pedig alig 3 százalékos volt. 

A munkajövedelemből a béren kívüli juttatások részaránya átlagosan 7,8 százalékot tett ki; ezen belül a vállalkozások és a költségvetési intézmények között mindössze 0,9 százalékpont eltérés volt, az előbbiek előnyére – olvasható a jelentésben.

A munkaerőköltség átlagosan, egy év alatt – 2010-hez képest – 4,8 százalékkal nőtt. A verseny- és a közszférában a foglalkoztatás reálköltsége – 3,9 százalékos infláció mellett  – lényegében nem változott; előbbiben 0,5 százalékkal nőtt, utóbbiban 0,1 százalékkal csökkent.

A statisztikusok a 2012-es havi átlagos munkaerőköltséget csak megbecsülték: ezek szerint egy dolgozó munkája havi átlagban 310 ezer forintba került, ami kicsivel több mint 4 százalékos éves növekedést jelent.

A munkaerőköltség a dolgozó keresetét, a nyugdíj- és egészségbiztosítás munkáltató által átvállalt terheit, a munkaerő-piaci alapba befizetett összeget, a csökkent munkaképességűek foglalkoztatását szolgáló alapokhoz való hozzájárulást, a különféle természetbeni és szociális juttatásokat, valamint a költségtérítéseket és a továbbképzéssel kapcsolatos költségeket tartalmazza.

A KSH ilyen irányú adatgyűjtése éves gyakoriságú, a legalább 50 főt foglalkoztató cégekre, a költségvetési- és a kijelölt nonprofit szervezetekre terjed ki.

További részletes adatokat itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.