Négy százalékra csökkent az alapkamat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jegybank Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. A kamatvágások hosszú sora folytatódik.


A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal, 4 százalékkal csökkentette a jegybank irányadó kamatát – derül ki az MNB honlapján megjelent közleményből. A döntés összhangban van a piac vrakozásaival és a jegybanki vezetők korábbi nyilatkozataival. Tavaly augusztus óta megszakítás nélkül tizedik alkalommal döntött ekkora kamatvágás mellett a Monetáris Tanács, így az alapkamat 300 bázisponttal csökkent.

A monetáris tanács alapvető, stratégiai döntéseket hozott, így azt, hogy folytatódik a kamatcsökkentési ciklus, de várható, hogy kisebb lépésekben, esetleg 10 bázispontos csökkentésekben – mondta Matolcsy György jegybankelnök a Monetáris Tanács döntése után. A kamatcsökkentés végén valószínűleg 3-3,5 százalékra mehet le az alapkamat – közölte a jegybankelnök.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

A GVH hat magyar véleményvezérrel és számos hirdető céggel szemben indított eljárásokat

Az influenszereket követő fogyasztók és a tiszta piaci verseny elősegítése érdekében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásokat indított hat magyar influenszerrel, számos hirdető céggel, közreműködő reklámügynökséggel szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a hatóság kedden.

2024. május 21.

Az üres iroda fenntartása a legdrágább

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakultak az irodahasználati szokások, ráadásul belépett a munkaerőpiacra a Z-generáció, amelynek tagjai nagyobb szabadságot, rugalmasságot várnak el az őket foglalkoztató vállalatoktól, valamint az irodákban is élményekre vágynak. Mindez kettős kihívást jelent a megfelelő munkahelyi környezet kialakításával, fenntartásával foglalkozó szakembereknek és a HR-eseknek. Új megközelítésre van szükség, hogy a dolgozók ne kényszerként éljék meg a bejárást, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák az irodai munkában.