70 millió eurós forrás pályázható a Közép-európai transznacionális programból


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Közép-európai transznacionális program második pályázati körében mintegy 70 millió eurós ERFA forrásra lehet pályázni. A kiírás a közép-európai térség versenyképességének és életszínvonalának javítását célzó programokra vonatkozik.

A pályázat négy prioritása:

1. Az innováció támogatása Közép-Európában.

2. Közép-Európa külső és belső elérhetőségének javítása.

3. A környezet felelősségteljes használata.

4. Városok, régiók versenyképességének és vonzerejének növelése.

A nyertes pályázatok 75, illetve 85 százalékos ERFA társfinanszírozásra számíthatnak.

A pályázáshoz legalább három ország partnereinek összefogása szükséges, amelynek beadási határideje: 2009. március 18.

Forrás: Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium


Kapcsolódó cikkek

2023. október 2.

Emelkedett a BUX szeptemberben

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX augusztus végéhez képest 0,1 százalékos emelkedéssel, 55 838,5 ponton zárta a szeptembert – közölte a BÉT hétfőn.

2023. október 2.

A magyar vállalkozások negyede késve jut a pénzéhez egy kutatás szerint

A magyar vállalkozók több mint fele átélte már azt a kellemetlen érzést, hogy késve jut a pénzéhez, és a számla lejárta után sem érkezik SMS a banki utalásról. Közel negyedük számára (24%) gyakori élmény az, hogy tartoznak nekik. A Számlázz.hu az Opinióval együttműködve készíttetett reprezentatív online felmérést a hazai vállalkozók pénzügyi helyzetéről, mindennapi nehézségeikről.

2023. október 2.

A növekedés mértéke várhatóan elmarad az inflációtól

Enyhén magasabb árbevétel- és nyereségnövekedéssel tervez a hazai kkv-szektor az év elejéhez képest, de továbbra is messze az infláció alatt vannak a várakozások: átlagosan 8,6 százalékos bevétel-, és 4,4 százalékos profit reálérték növekedést valószínűsítenek a következő egy évben. A K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből az is kiderül, hogy a nem túl biztató pénzügyi várakozások a beruházási szándékot is visszafogják. Jelenleg 10-ből 6 cég tervez fejlesztést a következő egy évben, ami főként informatikai beruházásokat jelent.