A BÉT-részvényekkel június 21-én kezdődik a kereskedés


Június 21-én lesz az első kereskedési nap a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. törzsrészvényeivel, amelyeket június 7-én vezettek be a tőzsdére – közölte a BÉT hétfőn a honlapján.  

A közlemény szerint a standard kategóriába kerülnek a 100 forint névértékű részvények, amelyeknek 2906 forint lesz a bevezetési ára. Kiemelték, hogy a BÉT a kereskedés megkezdéséhez szükséges feltételeket maradéktalanul teljesítette. A BÉT Nyrt. 5 millió 413 ezer 481 darab törzsrészvényét vezette be a tőzsdére.

A BÉT többségi tulajdonosa a Magyar Nemzeti Bank 81,35 százalékkal. A kisebbségi részvényesek között szerepelnek brókercégek, köztük a legnagyobb a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe 5,2 százalékkal, továbbá bankok, a tőzsdei kibocsátók közül az OTP és a Mol, valamint jónéhány magánszemély is.

A BÉT részvényesei az április 26-án tartott éves rendes közgyűlésén határoztak a BÉT részvényeinek tőzsdei bevezetését. Az akkori tájékoztatás szerint a társaság bevételei 2022-ben az előző évhez képest mintegy 28 százalékkal, 4,3 milliárd forintra emelkedtek, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyeresége (EBIDTA) 41 százalékkal, 1,6 milliárd forintra nőtt. A makrogazdasági helyzet miatt a BÉT a KELER Csoportban meglévő részesedésére vonatkozóan csaknem 4 milliárd forintnyi, készpénzhatással nem járó értékvesztést számolt el, és így mínusz 213 millió forint nettó eredménnyel zárta a tavalyi évet.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Felkai: növelni az ökológiai művelésű területek mennyiségét

A fenntarthatóság része a mindennapoknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomonkövetése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Felkai Beáta Olga szerdán Tapolcán.

2023. szeptember 28.

Royal Flush az IT-szektorban, avagy ami mindent visz: ransomware

Ransom malware vagy ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megakadályozza a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a rendszerükhöz, avagy a személyes fájljaikhoz. Rendszerint váltságdíjat követelnek a hozzáférés visszaadásáért cserébe.