A cégek alig fele nyereséges


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alacsony foglalkoztatottság a gazdaság legnagyobb baja – hangzott el az  Adótanácsadók Egyesülete konferenciáján.


Az elhangzott előadások alapján levonható az a következtetés, hogy a gazdasági kilábalás kulcsa a foglalkoztatottság és a beruházási ráta növelése, valamint az állami- és magánadósságok csökkentése – mondta Zara László, az Adótanácsadók Egyesülete elnöke a szervezet 17. alkalommal rendezett konferenciájának összegzéseként.

A magyar foglalkoztatás évek óta nagyon alacsony szinten állandósult arányának okait és a megoldás lehetőségeit vázolta előadásában Kézdi Gábor. Hangsúlyozta: míg a felsőfokú végzettségűek foglalkoztatása gyakorlatilag nem marad el a német adatoktól, vannak olyan társadalmi csoportok, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek az országos eredmények javításában. Megfigyelhető ugyanis, hogy a 25 év alattiak, a 60 év felettiek, a szülő korban levő nők, a 45-59 éves férfiak és a legalacsonyabb végzettségűek körében kritikusan alacsony a foglalkoztatottság.

               

Pitti Zoltán volt Apeh-elnök előadásában a vállalkozások pénzügyi beszámolóinak 2007-2012 közötti vizsgálatának eredményeit ismertette. Arra a következtetésre jutott, hogy a vállalkozásoknak alig fele képes pozitív eredményre, miközben a hozzáadottérték-termelő képességük és a beruházásaik folyamatosan csökkennek.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Banktudós egyetemisták kerestetnek!

Az elmúlt egy évtized alatt a bankok világában jelentős fejlődés volt megfigyelhető a modernizációt tekintve, a fiókokból és a papírokból az okostelefonokra és a digitális térbe költözött a banki szolgáltatások egy része, ami jelentős átalakulást és új szolgáltatások garmadáját hozta. A DUE Médiahálózat és az MBH Bank keresi az új generációs Banktudósokat, azokat az egyetemistákat, akik banki és pénzügyi kérdésekben a legtájékozottabbak. A Nagy Diák Banktudós Teszt egy vadonatúj vetélkedő, amely egyszerre tesztel és tanít. Az MBH Bank támogatásával megvalósuló játékban bárki részt vehet, ám az egyetemisták értékes nyereményekért mérhetik össze tudásukat.

2023. szeptember 29.

Iskolakezdéskor érdemes a zsebpénzkérdést is átgondolni – online megoldás is akad

Az iskolakezdéssel együtt érdemes az új tanévre szóló kiadásokat a diákoknak megtervezni, lehetőleg a szülőkkel közösen. Érdemes ösztönözni a gyerekeket arra, hogy a zsebpénzükből megmaradt összeget tegyék félre jövőbeni célokra, készpénz helyett pedig környezetbarát, biztonságosabb elektromos megoldásokat használjanak. Ebben segíthetnek a különféle okoseszközök, azokon keresztül pedig például a Google Pay vagy az Apple Pay applikáció.

2023. szeptember 29.

A Duna Takarék Bank is csatlakozott az MBH Csoporthoz

Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46%-os közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46%-os közvetlen tulajdonát képezi – tette közzé az MBH Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, a mai napon sikeresen megvalósult.