A gazdaság teljesítménye az első negyedévben csökkent, a termék-külkereskedelmi egyenleg javult


Márciusban a kivitel volumene 10, a behozatalé 1,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 886 millió euró volt, az egyenleg 1,7 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest. A gazdaság teljesítménye az első negyedévben 0,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – közölte a KSH.

Márciusban a kivitel volumene 10, a behozatalé 1,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 886 millió euró volt, az egyenleg 1,7 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest – közölte második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Februárhoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 1,0, az importé 2,8 százalékkal csökkent. Márciusban a kivitel értéke 14,2 milliárd euró (5453 milliárd forint), a behozatalé 13,3 milliárd euró (5106 milliárd forint) volt.

A gazdaság teljesítménye az első negyedévben 0,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

Az első negyedévben a bruttó hazai termék volumene Magyarországon a nyers adatok szerint 0,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 1,1 százalékkal visszaesett – erősítette meg csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest 0,3 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.