A Market Építő Zrt. árbevétele meghaladta a 308 milliárd forintot


A Market Építő Zrt. árbevétele tavaly meghaladta a 308 milliárd forintot, a magasépítéssel foglalkozó társaság anyavállalatra jutó átfogó nyeresége pedig 25,731 milliárd forint volt  – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A beszámoló szerint a nettó árbevétel 11,763 milliárd forinttal nőtt, és elérte a 308,880 milliárd forintot. Az anyavállalatra jutó átfogó nyereség az előző üzleti évben, 2021-ben 43,036 milliárd forint volt.

A korábbi közleményük alapján a menedzsment várakozása teljesült, mert a rendelésállomány alapján 2022-ben 5 százalék körüli árbevétel-növekedést vártak a 2021-ben elért 289,020 milliárd forint után.

A Market Építő Zrt. az 1996-os megalakulása óta Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált. A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. Évente közel 40 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari és logisztikai létesítmények, irodaházak és szállodák kivitelezése teszi ki. A magasépítés teljes spektrumát lefedi, egyedülálló anyagok, technológiák és innovatív megoldások használatával.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával

Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő emailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági sem vállalati ügyfelek számára.