A Stock&Go Kft. robot raktárost fejlesztett a magyarországi vállalatoknak


Robot raktárost fejlesztett a magyarországi vállalatoknak a Széchenyi Alapok Zrt. befektetésével megalakult Stock&Go Kft.; a magyar csapat munkája eredményeként létrejött cég és fejlesztés a sikeres kockázatitőke-befektetés példája – közölte az alapkezelő szerdán.

Kiemelték, hogy a Stock&Go Kft. tulajdonosa ki tudta vásárolni az eddig társtulajdonos tőkealapot, 440 millió forintot fizetett az alapkezelő 210 millió forint nagyságrendű tőkebefektetéssel szerzett üzletrészéért.

A magyar tőkéből, magyarországi mérnök és szoftverfejlesztő csapat által fejlesztett, teljesen automatizált, bérelhető és bárhol elhelyezhető raktárautomaták segítik a munkaerőhiánnyal küzdő termelőüzemeket és szolgáltatókat az olyan monoton feladatok megbízható elvégzésében, mint például anyagok, munkaeszközök raktári nyilvántartása, kiadása, visszavétele – írták.

A közlemény szerint számos magyarországi vállalatnál üzemel már az intelligens 4.0 elveit követő megoldás, amelyet egyre több nagyvállalat használ a lengyel, cseh és román piacon is. A sikeres magyar vállalkozás jövőbeni tervei között további terjeszkedés, illetve újabb külföldi piacok megnyitása is szerepel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Stock&Go Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nettó árbevétele tavaly 285,8 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 214,3 millió forintot tett ki. A társaság 2022-ben 8,3 millió forint nyereséggel zárt, 2021-ben 11,5 millió forint volt az adózott eredménye.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

Kamatot vágott a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

2024. július 23.

Hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet – új szabályok a termékek fenntarthatóságának növeléséért

Július 18-án hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet az Európai Unióban, lehetővé téve azon kötelező környezetvédelmi szempontok előírását, amelyeket az uniós piacra kerülő termékek tervezésekor figyelembe kell venni. A Keretrendelet célja, hogy lényegesen javítsa az uniós piacon forgalmazott termékek körforgásos jellegét, energiahatékonyságát és más fenntarthatósági tulajdonságait. Dránovits Dóra és Horváth Fanny, a DLA Piper Hungary szakértői összefoglalták a rendelet főbb intézkedéseit.

2024. július 22.

Lendületet vett az ingatlanpiac

A hazai ingatlanpiacon a Duna House (DH) becslése szerint az első félév 61 646 adásvétellel zárult, ami 40 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.