A túlszabályozottság a legnagyobb akadály


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyarországi nagyvállalati vezetők szerint cégük működését leginkább a túlszabályozottság, az államháztartási hiány kezelésére tett kormányzati intézkedések, illetve a megfelelő szakemberek hiánya nehezíti – mondta Szűcs Márta, a PwC Magyarország könyvvizsgálati üzletágának cégtársa.


A PwC idei felmérését 170 magyar nagyvállalati vezérigazgató megkérdezésével készítette el, s ez már a negyedik ilyen összegzés, amelyet a tanácsadó cég a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ), valamint a Menedzserek Országos Szövetségével (MOSZ) közösen állított össze – közölte Nick Kós, a PwC Magyarország vezérigazgatója. A globális felmérés keretében világszerte 1322 vezérigazgatót kérdezett meg – tette hozzá.

Szűcs Márta ismertetése szerint tavaly még a magyar cégvezetők 64 százaléka bízott abban, hogy a világgazdaság növekedni fog, az idén ez az arány 46 százalékra csökkent. Ugyanakkor a saját cége bevételének növekedésében a tavalyi 72 százalék helyett a vezetők 82 százalék bízik az idén. A magyar gazdaság növekedésébe vetett bizalom pedig 55-ről 51 százalékra csökkent.

A magyar cégeknél a piaci célpontok közül Németország 30 százalékkal áll az első helyen, ez 5 százalékponttal több a 2014. évinél. Második helyen – 19 százalékkal – Románia áll, itt a csökkenés 2 százalékpontos. A harmadik helyen álló Lengyelországot a vezetők 10 százaléka jelölte meg piaci célpontként, itt a növekedés 1 százalékpont volt egy év alatt – vázolta a PwC cégtársa.

Nagykommentár a cégtörvényhez

A szerzők gazdasági és cégügyekkel foglalkozó bírák, akik a joggyakorlat szemszögéből, a módosításokat objektíven, de kritikusan szemlélve segítik a jogalkalmazókat a gazdasági jog értelmezésében. 

További információ és megrendelés >>

A nemzetközi kutatásban rész vett vezérigazgatók első piaci célpontnak az Egyesült Államokat jelölték meg 38 százalékkal, Kína 34 százalékot, míg Németország 19 százalékot kapott – jelezte a vezérigazgató.

A kormánnyal szembeni elvárásként Magyarországon a versenyképes adórendszert jelölte meg a vezetők 72 százaléka. Globálisan ez az arány csak 67 százalék volt. A képzett munkaerő megteremtését 68 százalék igényli, míg globálisan ez az arány 60 százalék. Az innovációt elősegítő gazdaság kialakítását a magyar vezérigazgatók 63 százaléka várja a kormánytól, míg a globális arány 30 százalék – ismertette a további elvárásokat Szűcs Márta.

Vadász Péter, a MGYOSZ alelnöke a sajtótájékoztatón rámutatott, hogy Magyarország keveset költ kutatás-fejlesztésre a bruttó hazai termékhez (GDP-hez) képest. A terv az, hogy 2020-ra az arány eléri az 1,8 százalékot, holott a fejlett országokban már most meghaladja a 2 százalékot.

Szabó György, a MOSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a kooperáció hiánya gátolja a gazdasági növekedést. Rámutatott: a gazdaságban az állam, a cégvezetők, a tulajdonosok és az alkalmazottak korrekt együttműködésére van szükség.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Bizonytalanok a vállalkozások a kamara felmérése szerint

A vállalkozások bizonytalanságára utal, hogy a 2024. januári adatfelvétel alapján készült első negyedéves konjunktúramutató plusz 13 pontra csökkent a 2023. októberi plusz 21 pontról – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) kedden.

2024. február 21.

Egészségügyi prevenció célzottan: stratégiai előny a cégek számára

Az egészség és a produktivitás szoros összefüggése kiemelt téma napjaink munkahelyi környezetében. A munkavállalók egészségének megőrzése és támogatása nemcsak etikai, hanem üzleti szempontból is kiemelt fontosságúvá vált. Az MBH Gondoskodás Egészségpénztár által nyújtott szolgáltatások kiváló lehetőséget kínálnak a cégek számára arra, hogy stratégiai előnyt nyerjenek a munkahelyi egészségmegőrzés terén. A prevenciós szűrővizsgálatok és egészségprogramok nemcsak a munkavállalók jólétére és egészségére fókuszálnak, hanem közvetetten a vállalat teljesítményére és eredményességére is hatást gyakorolhatnak.