A Waberer’s együttműködik a Posta Biztosítókkal


A Waberer’s International Nyrt. szándéknyilatkozatot írt alá a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-vel a Wáberer Hungária Biztosító (WHB), illetve a Posta Biztosítók közötti stratégiai együttműködésről – tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a vállalat pénteken.

Felidézték, hogy a Corvinus a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. – azaz a Posta Biztosítók – 66,9 százalékos tulajdonosa.

A Waberer’s folyamatosan vizsgálja a biztosítói tevékenységének bővítési lehetőségeit, ennek keretében kereste meg a Corvinust – ismertették.

A vállalat szerint a Posta Biztosítók mind termék, mind ügyfélbázis, mind értékesítési csatornák szempontjából számos lehetőséget biztosít a WHB tevékenységének kiegészítésére.

A Waberer’s részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír csütörtökön 2030 forinton zárt, értéke egy éven belül 1750 és 2310 forint között változott.

A WBH adózás előtti eredménye 2022-ben 5,70 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 4,99 milliárd forinttal szemben; adózott eredménye pedig tavaly 4,99 milliárd forintot tett ki a 2021-es 4,34 milliárd után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2023. szeptember 21.

GVH: az eOptika javította webáruháza megtévesztő reklámjait

Az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit, tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.