A Waberer’s együttműködik a Posta Biztosítókkal


A Waberer’s International Nyrt. szándéknyilatkozatot írt alá a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-vel a Wáberer Hungária Biztosító (WHB), illetve a Posta Biztosítók közötti stratégiai együttműködésről – tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a vállalat pénteken.

Felidézték, hogy a Corvinus a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. – azaz a Posta Biztosítók – 66,9 százalékos tulajdonosa.

A Waberer’s folyamatosan vizsgálja a biztosítói tevékenységének bővítési lehetőségeit, ennek keretében kereste meg a Corvinust – ismertették.

A vállalat szerint a Posta Biztosítók mind termék, mind ügyfélbázis, mind értékesítési csatornák szempontjából számos lehetőséget biztosít a WHB tevékenységének kiegészítésére.

A Waberer’s részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír csütörtökön 2030 forinton zárt, értéke egy éven belül 1750 és 2310 forint között változott.

A WBH adózás előtti eredménye 2022-ben 5,70 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 4,99 milliárd forinttal szemben; adózott eredménye pedig tavaly 4,99 milliárd forintot tett ki a 2021-es 4,34 milliárd után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.