Átlépte a 20 milliárd forintos éves forgalmat 2022-ben a Regio Játékkereskedelmi Kft.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Regio Játékkereskedelmi Kft. 2022-ben elérte a 20 milliárd forint nettó árbevételt, nőtt az eladott játékok darabszáma is – közölte a cég hétfőn. Beszámoltak arról is: a társasjátékok megőrizték első helyüket, az építőkockákat azonban megelőzték a kreatív és fejlesztő játékok.

A vállalat becslése szerint a teljes magyar játékpiac forgalma elérte tavaly a 100 milliárd forintot. A Regiónál az online kosárérték 8,3 százalékos növekedéssel 13 ezer forintra emelkedett, míg az áruházi kosárérték a megelőző évhez képest 13,8 százalékkal volt magasabb, átlagosan 9 ezer forintot ért el.
A karácsonyi szezonban az átlagos kosárértékek online 15 500 forintra, az áruházakban 11 900 forintra nőttek – tették hozzá. A cég 7,3 millió játékot értékesített 2022-ben, korábbi közlése szerint 7 milliót 2021-ben.

Az idei játéktrendekben nagy szerepet kap a fenntarthatóság mind anyaghasználatban, mind a játékok témájában, a másik fő törekvés a sokszínűség hangsúlyozása. A vállalat az idén öt-nyolc százalékos forgalom-növekedéssel számol.

A Regio Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alakult, száz százalékig magyar tulajdonban van, országszerte 41 játékbolttal rendelkezik, és csaknem húsz százalékos részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon – áll a közleményben.

A cég nettó árbevétele 2021-ben 16,138 milliárd forint volt, 2020-ban 13,540 milliárd, adózott eredménye 2021-ben 1,384 milliárd forint, 2020-ban 600 millió forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.