Az AutoWallis árbevétele 48 százalékkal, nettó eredménye 84 százalékkal nőtt az első fél évben


Az AutoWallis csoport árbevétele 48, nettó eredménye 84, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 50 százalékkal emelkedett az első fél évben az előző év azonos időszakához képest – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésben.

Az árbevétel 48 százalékkal, 194,342 milliárd forintra emelkedett. A növekedéséhez mindkét üzletág hozzájárult, a nagykereskedelmi területen 51 százalékkal, míg a kiskereskedelmi részen 45 százalékkal nőtt az árbevétel.

A nettó eredmény 7,530 milliárd forint lett, ami 84 százalékos emelkedés a bázis időszakhoz képest. Az EBITDA 50 százalékkal bővült az előző évhez azonos időszakához képest és 10,371 milliárd forintot tett ki.

A társaság teljes átfogó eredménye 55 százalékkal 7,054 milliárd forintra nőtt, ezzel az egy részvényre jutó nyeresége 85 százalékkal, 16,87 forintra ugrott. A csoport konszolidált saját tőke megfelelési mutatója az első fél év végén 27,5 százalék volt, amely jelentősen felülmúlta a finanszírozási célként elvárt 15 százalékos szintet – közölték.

Az AutoWallis januárban lezárta a JóAutók.hu és AutóLicit.hu portálokat működtető Net Mobilitás Zrt. akvizícióját, valamint a csoporthoz került a Nelson Csoport flottakezelési üzletága.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta, az elmúlt évek akvizíciói jelentősen növelték a cég eredménytermelő-képességét. A régióban már tapasztalható fellendülés a következő negyedévekben a magyar piacon is megjelenhet, miközben a csoport további tranzakciók, akvizíciók előkészítésén dolgozik – tette hozzá.

A csoport a közép-kelet-európai régió 15 országában – Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró – gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei a szerdai kereskedést 115 forinton fejezték be. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyamuk 124,5 forint, a legalacsonyabb 86, forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

JóAutók.hu: 13 százalékkal nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.