Az euróövezetben csökkent az építőipari termelés márciusban


Csökkent az euróövezet építőipari termelése márciusban éves és havi összevetésben is – jelentette hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az euróövezetben az idei év harmadik hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 1,5 százalékos, 2021 augusztusa óta a legnagyobb mértékű volt az építőipari termelés zsugorodása. Egy hónappal korábban 2,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

Az előző hónaphoz képest szezonális kiigazítással 2,4 százalékkal csökkent az építőipari termelés az euróövezetben márciusban az Eurostat első becslése szerint. Februárban 1,7 százalékos volt a havi bővülés.

Az Európai Unióban 1,9 százalékkal csökkent márciusban az építőipari termelés a februárihoz viszonyítva. Februárban az EU-ban 1,4 százalékkal bővült az építőipari termelés. Az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékkal csökkent márciusban az EU építőipari termelése, februárban 1,6 százalékos volt az éves bővülés.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.