Az euróövezetben csökkent az építőipari termelés márciusban


Csökkent az euróövezet építőipari termelése márciusban éves és havi összevetésben is – jelentette hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az euróövezetben az idei év harmadik hónapjában az egy évvel korábbihoz képest 1,5 százalékos, 2021 augusztusa óta a legnagyobb mértékű volt az építőipari termelés zsugorodása. Egy hónappal korábban 2,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

Az előző hónaphoz képest szezonális kiigazítással 2,4 százalékkal csökkent az építőipari termelés az euróövezetben márciusban az Eurostat első becslése szerint. Februárban 1,7 százalékos volt a havi bővülés.

Az Európai Unióban 1,9 százalékkal csökkent márciusban az építőipari termelés a februárihoz viszonyítva. Februárban az EU-ban 1,4 százalékkal bővült az építőipari termelés. Az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékkal csökkent márciusban az EU építőipari termelése, februárban 1,6 százalékos volt az éves bővülés.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

A GVH hat magyar véleményvezérrel és számos hirdető céggel szemben indított eljárásokat

Az influenszereket követő fogyasztók és a tiszta piaci verseny elősegítése érdekében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásokat indított hat magyar influenszerrel, számos hirdető céggel, közreműködő reklámügynökséggel szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a hatóság kedden.

2024. május 21.

Az üres iroda fenntartása a legdrágább

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakultak az irodahasználati szokások, ráadásul belépett a munkaerőpiacra a Z-generáció, amelynek tagjai nagyobb szabadságot, rugalmasságot várnak el az őket foglalkoztató vállalatoktól, valamint az irodákban is élményekre vágynak. Mindez kettős kihívást jelent a megfelelő munkahelyi környezet kialakításával, fenntartásával foglalkozó szakembereknek és a HR-eseknek. Új megközelítésre van szükség, hogy a dolgozók ne kényszerként éljék meg a bejárást, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák az irodai munkában.