Az OMV kutakon vasárnap is nyitva lesz a Spar


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Továbbra is üzelemnek majd az OMV-benzinkutakon űködő Spar Express üzletek, ugyanis az OMV szerint úgy értelmezhető a törvény, hogy erre lehetőség van. A megoldás: a boltokat a kutat üzemeltető vállalkozó működteti – írja a Világgazdaság.


A lap szerint az OMV úgy értelmezi a vasárnapi zárvatartásról szóló törvény módosítását, hogy az nem tiltja az egyes OMV-benzinkutakon, Spar emblémával müködő boltok üzemeltetését.  Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak azt mondta, hogy eszerint ezek az üzletek vasárnap is nyitva tarthatnak.

Az OMV benzinkútja közül 165 töltőűllomáson van üzlet, ezek közül jelenleg nyolc bolt működik Spar emblémával, de további kilenc helyszínen folynak az átalakítások. Ezeket az üzleteke ugyanakkor nem a Spar Magyarország Kft., hanem a benzinkutakat üzemeltető vállalkozó viszi. A boltokba beszállít a SPar is, de nem kizárólagosan, ráadásul ez a tulajdonosi struktúrát sem érinti – írja a lap.

Különös adózási módok az áfa rendszerében

Kiskönyvtár az áfáról címet viselő sorozatunk 5. kötete a különös adózási módok elméleti szabályanyagának a magyarázatán túl konkrét példák bemutatásával segíti az adózók mindennapos hatékony jogalkalmazását.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 29.

OCS: Az energiahatékonyság növeli az ingatlan árát

Egyelőre nem látni pontosan, hogy a korábbinál szigorúbb feltételekkel beszerezhető energetikai tanúsítvány mekkora hatással lesz a későbbiekben az ingatlan értékekre és értékesíthetőségére, de az már most kiderült: a hőveszteségi mutató beépült az árba – jelentette ki Tóth Csaba, az Otthon Centrum Holding Investment Solutions (OCS) üzletágigazgatója az OCS legfrissebb felmérése, az Energetikai Iránytű kapcsán.

2024. február 29.

Átadták az Év Befektetője díjakat

Kilenc kategóriában adták át a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elismerését, az Év Befektetője díjakat a 2023-ban legkiemelkedőbb teljesítményt elérő külföldi és magyar vállalatoknak szerdán a Szépművészeti Múzeumban.

2024. február 29.

Növekvő árbevétel mellett csökkent a Duna House adózott eredménye tavaly

A Duna House csoport 32,837 milliárd forint konszolidált, nettó árbevételt ért el 2023-ban, 9 százalékkal többet, mint 2022-ben, adózott eredménye 2,717 milliárd forint volt, ami 8 százalékkal maradt el az előző évitől – közölte az ingatlanközvetítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.