Az Otthon Centrum többségi tulajdont szerzett az Open House Cégcsoportban


Az Otthon Centrum Holding Kft. piaci részesedésének és ingatlanportfóliójának további növekedését, valamint a két cég által nyújtott szolgáltatások színvonalának emelését várja a közelmúltban bejelentett megállapodástól, amelynek keretében az Otthon Centrum többségi tulajdont szerzett az ingatlan – és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House Cégcsoportban.

A megállapodás kiszélesíti az együttműködés lehetőségeit az ingatlanközvetítői piacon, ami további franchise irodák nyitását, illetve a hitelközvetítés korábbi intenzitását kívánja elősegíteni – fogalmazott Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója. Továbbá arról is beszámolt, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal határozatában állapította meg, hogy a tranzakció révén létrejött összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett szektorban.

„A tranzakció megkötéséig vezető úton közös szándék alakult ki a felek között, hogy az új többségi tulajdonos megjelenése ne csak pénzügyi támogatást jelentsen, hanem megteremtse a további növekedés lehetőségét is mindkét vállalat számára. A bővülés révén mindkét fél ellenállóbb lesz az ingatlanpiaci kihívásokkal szemben” – mondta Kosztolánczy György. Úgy vélte, az Open House számára ugyancsak előnyös a megállapodás, hiszen a szakmai- és menedzsment tudás, a marketing, az IT-támogatás, a tudásmegosztás ilyen nehéz időkben garanciát nyújtanak az eredményes működéshez.

Molnár Szabolcs, az Open House alapítója kijelentette, a megállapodás elősegíti a felek gyarapodását: „Mindkét cégcsoport elkötelezett az értékteremtés mellett, az együttműködés a korábbinál is magasabb szintű ügyfélkiszolgálást tesz lehetővé, amit reményeink szerint az ügyfelek elégedettsége is igazol majd.

Az Open House alapítója megerősítette, továbbra is ők felelnek az operatív irányításért, és a jövőben is az Open House Brand alatt működnek tovább. Molnár Szabolcs úgy vélte, az Otthon Centrummal való együttműködés a korábbinál is szélesebb körű fejlődést tesz lehetővé az Open House számára.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum 198 irodájával, teljes országos lefedettséggel bír, 2018-as év Franchise hálózata díjat nyerte el. Az Otthon Centrum a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai többek között az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén végzik tevékenységüket.

Forrás: Otthon CentrumKapcsolódó cikkek

2022. november 28.

A harmadik negyedévében 7,7 százalékkal nőttek a beruházások

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.