Az Otthon Centrum többségi tulajdont szerzett az Open House Cégcsoportban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Otthon Centrum Holding Kft. piaci részesedésének és ingatlanportfóliójának további növekedését, valamint a két cég által nyújtott szolgáltatások színvonalának emelését várja a közelmúltban bejelentett megállapodástól, amelynek keretében az Otthon Centrum többségi tulajdont szerzett az ingatlan – és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House Cégcsoportban.

A megállapodás kiszélesíti az együttműködés lehetőségeit az ingatlanközvetítői piacon, ami további franchise irodák nyitását, illetve a hitelközvetítés korábbi intenzitását kívánja elősegíteni – fogalmazott Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója. Továbbá arról is beszámolt, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal határozatában állapította meg, hogy a tranzakció révén létrejött összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett szektorban.

„A tranzakció megkötéséig vezető úton közös szándék alakult ki a felek között, hogy az új többségi tulajdonos megjelenése ne csak pénzügyi támogatást jelentsen, hanem megteremtse a további növekedés lehetőségét is mindkét vállalat számára. A bővülés révén mindkét fél ellenállóbb lesz az ingatlanpiaci kihívásokkal szemben” – mondta Kosztolánczy György. Úgy vélte, az Open House számára ugyancsak előnyös a megállapodás, hiszen a szakmai- és menedzsment tudás, a marketing, az IT-támogatás, a tudásmegosztás ilyen nehéz időkben garanciát nyújtanak az eredményes működéshez.

Molnár Szabolcs, az Open House alapítója kijelentette, a megállapodás elősegíti a felek gyarapodását: „Mindkét cégcsoport elkötelezett az értékteremtés mellett, az együttműködés a korábbinál is magasabb szintű ügyfélkiszolgálást tesz lehetővé, amit reményeink szerint az ügyfelek elégedettsége is igazol majd.

Az Open House alapítója megerősítette, továbbra is ők felelnek az operatív irányításért, és a jövőben is az Open House Brand alatt működnek tovább. Molnár Szabolcs úgy vélte, az Otthon Centrummal való együttműködés a korábbinál is szélesebb körű fejlődést tesz lehetővé az Open House számára.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum 198 irodájával, teljes országos lefedettséggel bír, 2018-as év Franchise hálózata díjat nyerte el. Az Otthon Centrum a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai többek között az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén végzik tevékenységüket.

Forrás: Otthon Centrum


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Mérlegeli a GVH, eljárást indít-e a Temu ellen

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a GVH.