Növelte a nyereségét az első három negyedévben a CIG Pannónia


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. egy év alatt 795 millió forintról 828 millió forintra növelte az adózott eredményét az első 9 hónapban – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett beszámolóban.

A társaság annak ellenére ért el emelkedést, hogy annak túlnyomó részét elvitte az adónövekedés. Ezek nélkül 487 millió forinttal lenne nagyobb az eredmény, vagyis majdnem tízszer akkora, 39 százalék lenne a változás éves összevetésben.

Ennél is nagyobb mértékben, 42 százalékkal emelkedtek a biztosítási díjak. Összegük idén meghaladta a 22,6 milliárd forintot, míg a tavalyi azonos időszakban még nem érte el a 16 milliárd forintot. Az eredményhez a hagyományos termékek kivételével mindegyik portfólió hozzátett, a díjak növekedése továbbra is az új értékesítéseknek köszönhető. Az értékesítési csatornák közül a független értékesítői hálózat teljesített a legjobban.

A biztosító a harmadik negyedévben nem vezetett be új terméket, inkább a termékek értékesítését optimalizálta, ez volt a növekedés hajtóereje az elmúlt időszakban. A közlemény szerint ronthatja a termékkínálat egyes elemeinek jövedelmezőségét az adótöbblet és az infláció, így ezek hatásait folyamatosan elemzik, hogy megőrizzék a versenyképességüket.
A CIG Pannónia tavaly 1,68 milliárd forint adózott eredményt ért el, 155 százalékkal többet, mint 2020-ban. A biztosítási díjbevételek 18 emelkedtek, összegük elérte a 22,7 milliárd forintot. A társaság a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei pénteken 261 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 228 és 398 forint között változott.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.