Bankgarancia programmal a vállalkozások felpörgetéséért

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. július 14.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elsősorban a termelő tevékenységet végző vállalkozásoknak jelent segítséget a gazdaságélénkítési bankgarancia program, amely a kkv-k és más vállalkozások forgóeszközhitel felvételét teszi lehetővé.

A program részleteiről Varga István fejlesztési és gazdasági miniszter azt mondta, a várhatóan augusztus közepétől elérhető hitelkonstrukciót a Magyar Fejlesztési Bank hirdette meg 50 milliárd forintos összeggel.

Erre, 125 milliótól 5 milliárdig terjedően a feldolgozóiparban, az építőiparban, az információtechnológia és a logisztika területén tevékenykedő, illetve vendéglátással és hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek pályázhatnak.

A bankgarancia programnak az a célja, hogy középtávon garantálja a vállalkozások működéséhez szükséges forgóeszköz-finanszírozást.

A vállalkozások 2011. december 31-ig köthetnek szerződést a programot bonyolító MFB-vel. Varga István elmondta még, hogy a hitel tőkeösszegének 80 százalékára van piaci alapú bankgarancia.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Csökkent a diákhitel kamata
2019. június 19.

A szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát 1,99 százalékra csökkentette az előző félévi 2,2 százalékról a július 1-jétől december 31-ig tartó időszakra a Diákhitel Központ Zrt.

A csődjog – fizetésképtelenségi jog
2019. június 18.

A csődtörvény egyes rendelkezéseinek megértéséhez ismerni kell, milyen hazai fizetésképtelenségi és jogutód nélküli, megszűnéssel kapcsolatos eljárások léteznek, s hogyan kapcsolódnak egymáshoz.