Bankgarancia programmal a vállalkozások felpörgetéséért

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. július 14.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elsősorban a termelő tevékenységet végző vállalkozásoknak jelent segítséget a gazdaságélénkítési bankgarancia program, amely a kkv-k és más vállalkozások forgóeszközhitel felvételét teszi lehetővé.

A program részleteiről Varga István fejlesztési és gazdasági miniszter azt mondta, a várhatóan augusztus közepétől elérhető hitelkonstrukciót a Magyar Fejlesztési Bank hirdette meg 50 milliárd forintos összeggel.

Erre, 125 milliótól 5 milliárdig terjedően a feldolgozóiparban, az építőiparban, az információtechnológia és a logisztika területén tevékenykedő, illetve vendéglátással és hulladékgazdálkodással foglalkozó cégek pályázhatnak.

A bankgarancia programnak az a célja, hogy középtávon garantálja a vállalkozások működéséhez szükséges forgóeszköz-finanszírozást.

A vállalkozások 2011. december 31-ig köthetnek szerződést a programot bonyolító MFB-vel. Varga István elmondta még, hogy a hitel tőkeösszegének 80 százalékára van piaci alapú bankgarancia.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Ingatlanpiac: gyenge volt az augusztus
2019. szeptember 16.

Augusztusban is lényegesen gyengébb volt a szokásosnál az ingatlanpiaci forgalom Magyarországon, azonban éves szinten még mindig kitart az áremelkedés a Duna House elemzése szerint.

Felpörgött az építőipar
2019. szeptember 13.

Júliusban az építőipari termelés 32,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építése változatlan áron számolva 32,2 százalékkal, az egyéb építményeké 34,1 százalékkal nőtt.

Minden pénzünket elviheti a végrehajtó?
2019. szeptember 13.

A végrehajtás célja, hogy a jogosult követeléséhez minél előbb, az állami kényszerítőeszközök igénybe vételével, hozzájuthasson, ugyanakkor ez nem járhat az adós életének ellehetetlenítésével.