Borúlátóbbak a német cégvezetők


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ifo német üzleti hangulatindex a vártnál alacsonyabb volt augusztusban; a cégvezetők a negyedik hullámtól tartanak.

Elemzők által vártnál jelentősebben romlott az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe augusztusban, ezzel már a második egymást követő hónapban jegyeztek fel gyengülést.

Augusztusban 99,4 pontra csökkent az index a júliusi 100,7 pontról. A piac kevésbé romló mutatóra, 100,4 pontra számított.

A hangulatindex két összetevője ellentétesen alakult. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató a júliusi 100,4 pontról 101,4 pontra emelkedett, felülmúlta az elemzői várakozások 100,8 pontos átlagát. A hat hónapra előretekintő várakozásokat számszerűsítő mutató értéke ugyanakkor a várt 100 pontnál kisebb, 97,5 pont lett a júliusi 101 pontot követően.

A gazdasági szereplők kilátásaikról alkotott megítélését az ifo (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) megállapítása szerint a koronavírus új változatának a terjedése, a megbetegedettek számának az emelkedése, illetve a feldolgozóiparban a félkésztermékek szűk ellátási keresztmetszete rontotta.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

Vállalkozói kávéház a Pénzügyminisztériumban

A Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban. Első alkalomra májusban kerül sor, a vita témája pedig a versenyképesség. Azt vizsgálják a szereplők, hogy mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?

2023. március 27.

Nem védekeznek tudatosan az emberek a pénzforgalmi visszaélések ellen

Az emberek saját megítélésük szerint tisztában vannak a pénzforgalmi visszaélések módszereivel, tartanak is attól, hogy csalás áldozataivá válnak, mégsem védekeznek tudatosan – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból.