Cégek, figyelem! Zárolhatják a számlát jövőre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több tízezer vállalkozásnak, alapítványnak kell nyilatkoznia januárig a tényleges tulajdonosairól, különben zárolják a számláját – írja a Világgazdaság.


A lap arról ír, számos vállalkozás, alapítvány januártól azzal szembesül majd, hogy nem tud átutalást indítani, vagy pénzt felvenni számlájáról, mert nem felel meg a pénzmosás ellenes törvény egy másfél évvel ezelőtt elfogadott paragrafusának.

Kivételt azok képeznek, ahol a bankok egyértelműen be tudják azonosítani a tulajdonost, mint a tőzsdei társaságok, egyéni vállalkozók A tényleges tulajdonosi nyilatkozat több hitelintézetnél elektronikusan is kitölthető, ha egyértelműen azonosítható a kitöltő személye, tehát internetbankon keresztül is elfogadható a nyilatkozat – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

 


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.