Csaknem 120 ezren cseréltek mobilkészüléket az NMHH támogatásával


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy 120 ezren vették igénybe a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatását mobilkészülékeik cseréjéhez 4,2 milliárd forint értékben – tájékoztatta az NMHH kedden.

A hatóság közleményéből kiderül, hogy az elavult telefonok cseréjéhez 20-40 ezer forintos támogatást biztosítottak az elmúlt tizenkét hónapban. Feltétel volt, hogy a lakossági felhasználó 3G- vagy 2G-készülékét leadja és új, legalább 4G-képes telefont vegyen. A NetreFel nevű készülékcsere-programmal és a hozzá kapcsolódó edukációs kampánnyal az NMHH a 3G-hálózatok zökkenőmentes kivezetését kívánta támogatni.

A készülékcsere-program legfontosabb eredménye az, hogy a Telekom és a Vodafone 3G hálózatának teljes, a Yettel 3G hálózatának pedig részleges lekapcsolása zökkenőmentesen, fogyasztói panaszok nélkül megtörténhetett 2022-2023-ban – írták. Hozzátették: a 3G-hálózatok kivezetése a hazai lakossági készülékállomány korszerűsödése a következő években érdemben hozzájárulhat a frekvenciakészlet hatékonyabb kihasználásához, az 5G terjedéséhez, a mobilinternet szolgáltatás választékának és minőségének javulásához.

A statisztikák szerint négy készülékcseréből hármat elektronikai áruházakban, egyet mobilszolgáltatók fiókjaiban bonyolítottak le. A cserék legnépszerűbb modellje a Samsung Galaxy A13-as volt, 35 százaléka ezt a típust választotta; továbbá Dobogós még a Xiaomi Redmi 9AT – 15 százalék – és a Nokia 225 – 10 százalék – is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

Magyarországnak bőven van teendője a régiós “hosszútávfutásban”

A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül az egyik fontos mutató, a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó GDP – alapján a magyar gazdaság gyengébben áll a többi régiós országhoz képest. Az uniós átlag háromnegyedénél jár most Magyarország, míg Csehország 91, Lengyelország 80, Románia 78 százalékos arányt tud felmutatni, miközben Szlovákia viszont csak 73 százalékot. Ahhoz, hogy a magyar felzárkózás ütemesebb legyen, a képzett, minőségi munkaerő irányába kell elmozdulni.

2024. április 19.

Az MNB 28 millió forintra bírságolta az UniCredit Bankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt; a hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését – közölte a jegybank pénteken.

2024. április 19.

Rosszul meghatározott árral sokat lehet bukni az ingatlaneladáson

Minél hosszabb ideig van a piacon egy ingatlan, annál nagyobb az esély, hogy csak komoly árengedménnyel lehet értékesíteni, mutatott rá az Otthon Centrum elemzése, amely az értékesítési idő és az alku mértékének összefüggését vizsgálta.