Csaknem 120 ezren cseréltek mobilkészüléket az NMHH támogatásával


Mintegy 120 ezren vették igénybe a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatását mobilkészülékeik cseréjéhez 4,2 milliárd forint értékben – tájékoztatta az NMHH kedden.

A hatóság közleményéből kiderül, hogy az elavult telefonok cseréjéhez 20-40 ezer forintos támogatást biztosítottak az elmúlt tizenkét hónapban. Feltétel volt, hogy a lakossági felhasználó 3G- vagy 2G-készülékét leadja és új, legalább 4G-képes telefont vegyen. A NetreFel nevű készülékcsere-programmal és a hozzá kapcsolódó edukációs kampánnyal az NMHH a 3G-hálózatok zökkenőmentes kivezetését kívánta támogatni.

A készülékcsere-program legfontosabb eredménye az, hogy a Telekom és a Vodafone 3G hálózatának teljes, a Yettel 3G hálózatának pedig részleges lekapcsolása zökkenőmentesen, fogyasztói panaszok nélkül megtörténhetett 2022-2023-ban – írták. Hozzátették: a 3G-hálózatok kivezetése a hazai lakossági készülékállomány korszerűsödése a következő években érdemben hozzájárulhat a frekvenciakészlet hatékonyabb kihasználásához, az 5G terjedéséhez, a mobilinternet szolgáltatás választékának és minőségének javulásához.

A statisztikák szerint négy készülékcseréből hármat elektronikai áruházakban, egyet mobilszolgáltatók fiókjaiban bonyolítottak le. A cserék legnépszerűbb modellje a Samsung Galaxy A13-as volt, 35 százaléka ezt a típust választotta; továbbá Dobogós még a Xiaomi Redmi 9AT – 15 százalék – és a Nokia 225 – 10 százalék – is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.