Az Aldi 240 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Aldi 240 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre eddig Magyarországon, és már több mint 6000 munkavállalót foglalkoztat – közölte a vállalat kedden annak kapcsán, hogy az Aldi Süd csoport leányvállalataként 15 évvel ezelőtt nyitották meg első öt magyarországi üzletüket.

Tájékoztatásuk szerint a cég hazai hálózata most 19 vármegye 87 településén összesen 164 áruházból áll. A beruházások teljes összegéből mintegy 188 milliárd forint volt az ingatlanokra fordított beruházás volumene. A magyarországi beruházások közül kiemelték a biatorbágyi logisztikai központ kialakítását és folyamatos fejlesztését. A 255 ezer négyzetméteres telken elhelyezkedő, már 63 800 négyzetméteres, mintegy 700 dolgozót foglalkoztató raktár biztosítja a hazai ellátási lánc működését. A vállalat másfél évvel ezelőtt itt adta át 6 milliárd forintból megvalósított, 8800 négyzetméteres hűtő-, illetve mélyhűtő raktárát.

A közlemény szerint a cégcsoport csak az elmúlt évben több mint 1300 új munkahelyet hozott létre a kereskedelem, a logisztika és az informatika területén. A 15 év alatt kiépített magyar beszállítói hálózat már több mint 260 partnercégből áll, amelyek a vállalat kínálatának mintegy 60 százalékát adják. Az Aldi a friss, feldolgozatlan szárnyas, sertés- és marhahús-termékeket csak magyar beszállítóktól szerzi be, valamint kizárólag magyar forrásból szereznek be 65 alapvető tejterméket – közölték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. az utolsó lezárt üzleti évben, 2021-ben 315,2 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi nettó 292,3 milliárd után, adózott eredménye 8,5 milliárd forint volt a 2020-as 11,5 milliárd forint után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.