Csaknem 3700 diák vett részt a BankCode országos pénzügyi versenyen


Idén minden eddiginél több, 1218 csapat majdnem 3700 középiskolás diákja vett részt az MNB Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány hatodik alkalommal meghirdetett országos pénzügyi versenyén, a BankCode-on – közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán.

A tájékoztatás szerint a középiskolai csapatok négy fordulón keresztül mutathatták meg jártasságukat a pénzügyi döntések világában. A végső fordulóra a korábbi fordulókban legeredményesebb gimnáziumi és szakképzési ágon versenyző csapatok kaptak meghívást.

A Pénzmúzeumban kedden megrendezett döntőn az első díjat a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata nyerte el. A második helyet a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum csapata szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapata állhatott fel.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).